Bodem |
|
140 gram bastogne koekjes of theebiscuits | |
60 gram boter (ongezouten) | |
1 etlp suiker | |
Taart |
|
180 gram suiker | |
snufje zout | |
1 tlp kaneel | |
2 tlp pumpkin spice | |
4 eieren | |
240 gram pompoen puree | |
250 ml melk (plantaardige) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De perfecte taart voor het najaar.
Bij een pompoen komen altijd twee recepten direct bij mij op: pompoensoep en pompoentaart. Waar je in Amerika makkelijk een blik pompoen in de winkel kan kopen. Moet je in Nederland gewoon pompoen puree [link] zelf maken om deze vervolgens in recepten kunnen bewerken. Wij waren een tijdje terug naar een pompoenboer waar ik een aantal pompoenen haalden om vervolgens o.a. pompoentaart mee te maken.
Normaal gesproken zie je in veel recepten dat er gecondenceerde melk wordt gebruikt. Echter had ik dit niet in huis en ben ik op een #geenzuivel voor een maand challenge. Dus gebruikte ik plantaardige melk. Uiteraard kun je voor dit recept ook gewone melk gebruiken. Is de taart dan nog wel lekker zoet? Ja zeker en romig. Er gaat immers gewoon ook suiker in.
Mocht je, je trouwens afvragen waarom het taartje op de afbeelding er zo klein uit ziet. Ik maakte kleine individuele taarten in plaats van één grote. Het recept hieronder is gewoon voor één grote taart.
Heb je een baby en wil je wat lekkers maken voor hem/haar met pompoen? Op de site heb ik ook het recept voor babyproof pompoenmuffins zonder suiker.
TIP
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een taartblik springvorm met boter of bakspray en bekleed de bodem met bakpapier. |
2
Done
|
Verkruimel de koekjes helemaal klein. | Smelt de boter en meng deze met de suiker en de koekjes. | Schenk het koekjes mengsel in het taartblik. Verdeel het over de bodem en druk aan met de achterkant van een lepel. | Zet de bodem 8 minuten in de oven. | Haal uit de oven om iets af te koelen. |
3
Done
|
In een kom meng de suiker, zout, kaneel en pumpkin spice kruiden. | |
4
Done
|
Schenk het beslag in het taartblik en zet deze in de oven voor 40-45 minuten.| Als je er een prikker in het midden van de taart steekt moet er niet teveel aan blijven plakken. | Laat de taart compleet afkoelen.| Haal een mes langs de zijkanten en haal de taart uit het taartblik. |