60 gram Prei | |
80 gram Bloemkool | |
1/2 tlp Tijm (vers) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6+ maanden
Van de week aten wij ‘volwassenen’ en prei schotel, maar zoals altijd had ik veelte veel prei in huis gehaald. Groente wat teveel wordt gehaald of over is, wordt tegenwoordig gebruik voor de hapjes voor onze kleine en een prei-hapje had hij nog niet gehad. Ik wou de prei wel met iets samen doen. In eerste instantie had ik aardappel in gedachten, maja dat is zo standaard en ik had nog bloemkool in huis. Om de smaak nog iets op te krikken wat verse tijm erbij en een lekker hapje was klaar.
1
Done
|
Snij de prei in ringen (*haal wel eerst de buitenste bladeren eraf.) |
2
Done
|
Stoom of Kook de prei, bloemkool en tijm voor 20 minuten. Bewaar een klein beetje van het kookvocht (30 ml) en giet de rest af. Pureer de groenten zo fijn als jezelf wilt. |
3
Done
|
***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik. Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer. |