Kaneel Croissant Twists

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram (1 blik) croissantdeeg
25 gram ongezouten boter (gesmolten)
2 eetlepels lichte basterd suiker (optioneel)
1 theelepel kaneelpoeder
Roomkaas dip
100 gram roomkaas
25 gram ongezouten boter
75 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Croissant Churros

Directions

Kaneel Croissant Twists

Met croissantdeeg kan je onwijs veel lekkere recepten maken, naast de standaard croissants. Mijn favoriet zijn de cinna-cupcakes (klik voor recept). Kaneelbroodjes met cream cheese frosting is in de vorm van een cupcakes. Ze zijn makkelijk te maken dan kaneelbroodjes en zo lekker. Wel zijn het echte suiker bommetjes. Waardoor ik ze niet al te vaak maak. Terwijl ik de laatste keer de cinna-cupcakes aan het maken was, besloot ik ook eens wat anders te proberen. Zo liep ik al een tijdje met het idee voor kaneel croissant twists in mijn hoofd.

Bij de kaneel croissant twisters moet je denken aan croissant stengels met een laagje kaneel-suiker. Je zou het zo ook Croissant Churros kunnen noemen. Al frituur je ze niet dus laten we het op twisters houden. De stengels bevatten wel echt geraffineerde suiker en daarom niet geschikt voor de aller kleinste. Maar vanaf 2 jaar zou ik zeggen: volg je eigen gevoel.

Uiteraard kun je wel een kidsproof variant maken door twists zonder suiker te maken. Let wel op! Ook dan zou ik ze pas vanaf 12-18 maanden!

Het is recept is erg makkelijk om te maken en daarmee een snelle snack of traktatie voor kinderen. Serveer de kaneel croissant twisters met roomkaas frosting of gewoon pure roomkaas en de kinderen kunnen lekker dippen.

 

Op zoek naar andere croissantrecepten? Klik hier 


Maak je deze of een van de andere recepten van Kidshoekje.nl? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie achter te laten. Ook vragen beantwoord ik graag.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Rol het croissantdeeg uit op een schone werkbank. | Zitten er snijlijntjes in het deeg gebruik dan een deegroller om deze weg te rollen. Zodat je een plak deeg hebt. | Met een scherp met of een pizzasnijder maak even brede stroken van het croissantdeeg.

3
Done

In een kom meng de kaneel samen met de lichte basterdsuiker. | Smelt 25 gram boter in een kommetje. | Smeer de helft van de gesmolten boter over de helft van de deegstroken en doe een laagje kaneel suiker daarboven.

4
Done

Leg de andere helft van de deegstroken zonder boter en suiker op de gesuikerde stroken | Duw de uiteinden van de stroken aan elkaar. | Bestrijk de bovenste stroken met gesmolten boter en bestrooi ook deze met de kaneelsuiker.

5
Done

Neem de uiteinden van de deegstroken in je handen en twist (draai) ze beide naar een andere kant. | Leg de gedraaide stroken op de bakplaat. | Doe de bakplaat 12-15 minuten in de oven tot de kaneel croissant twist goud bruin zijn.

6
Done

Cream Cheese Dip

Meng in een kom de roomkaas en 25 gram boter samen. | Voeg 50 gram poedersuiker toe en mix alles door elkaar. | Proef de dip of deze nog meer suiker nodig heeft. | Mix de vanille erdoorheen. | Serveer de roomkaas dip bij de kaneel croissant twists.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Prei en Bloemkool met Tijm Puree
next
Pasta met Broccoli en Knolraap

Add Your Comment