Pumpkin Spice Nutty Granola

0 0
Pumpkin Spice Nutty Granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram havermout
1 theelepel zwart sesamzaad
1/4 theelepel zout
1 theelepel pumpkin spice
30 gram cashewnoten (ongezout)
30 gram amandelen (ongezout)
1/2 theelepel vanille extract
40 ml honing
60 ml kokosolie (gesmolten)
1 eetlepel rozijnen/krenten (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pumpkin Spice Nutty Granola

We zijn er weer! Ik zit momenteel in mijn ‘Ik weet niet wat ik voor ontbijt wil’-fase. Ontbijten met brood is niet echt mijn ding. Ik geef de voorkeur aan crackers, granola of cornflakes. Al maak ik voor afbakbroodjes of croissants graag een uitzondering. En als het om Amerikaanse wafels of pannenkoeken gaat, dan word ik ook heel blij. Maar een gewone boterham met beleg? Die sla ik liever over. Meestal houd ik een tijdje vast aan hetzelfde ontbijt: eerst waren het crackers met gezouten boter en oude kaas, daarna crackers met avocado, en nu weet ik het even niet meer. Tijd om weer wat variatie in mijn ontbijt te brengen! En omdat het pompoenseizoen is, besloot ik een Pumpkin Spice Nutty Granola te maken.

In eerste instantie wilde ik een cacao-granola maken, maar zoals dat vaak gaat, had ik geen cacao meer in huis! Dus moest ik improviseren. Toen viel mijn oog op een pompoen die op het aanrecht lag (in oktober en november is er altijd wel een pompoen te vinden in mijn keuken). En toen dacht ik: Pumpkin Spice Granola! Ik voeg vaak standaard noten toe aan mijn granola, en rozijnen zijn ook een favoriet. Tot overmaat van ramp was mijn lijnzaad en chiazaad op of over de datum, maar ik vond nog sesamzaad in de kast – waarom ook niet? En zo ontstond deze heerlijke Pumpkin Spice Nutty Granola met havermout, pumpkin spice, sesamzaad, amandelen en cashewnoten. Mijn voorraadpot is nu goed gevuld en met het recept hieronder maak je voldoende voor zo’n 4 tot 5 ontbijtkommen. Wil je meer dan kun je eenvoudig het recept verdubbelen.

 

Veelgestelde vragen (FAQ) over Pumpkin Spice Nutty Granola

Hoe lang kan ik Pumpkin Spice Granola bewaren?
Je kunt deze granola tot ongeveer twee weken in een luchtdichte pot bewaren. Zorg ervoor dat de granola volledig is afgekoeld voordat je hem opbergt.

Waar kan ik Pumpkin Spice kopen?
Tegenwoordig kun je Pumpkin Spice gewoon kopen in de supermarkt bij de kruiden. Wil je zelf de pompoenkruiden mix maken? Klik hier voor het recept.

Kan ik dit recept vegan maken?
Zeker! Gebruik in plaats van honing bijvoorbeeld ahorn of agave siroop.

Hoe kan ik Pumpkin Spice Nutty Granola serveren?
Je kunt de granola serveren met melk, yoghurt of plantaardige alternatieven zoals amandel- of sojamelk. Het is ook heerlijk als topping op smoothie bowls.

Kan ik de granola in grotere hoeveelheden maken en invriezen?
Ja, je kunt deze granola in bulk maken en invriezen. Zorg ervoor dat het luchtdicht verpakt is, en laat het na het ontdooien even op kamertemperatuur komen voor gebruik.

 

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Hak de cashewnoten en amandelen in stukken (hoeft niet te fijn). | Smelt de kokosolie. |

2
Done

Doe alle droge ingrediënten (behalve de rozijnen) in een kom en hussel door elkaar. | Voeg de natte ingrediënten toe (kokosolie, honing en vanille extract) en hussel dit goed door alles heen. | Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat. |

3
Done

Zet de bakplaat voor 10 minuten in de oven. | Hussel de granola door elkaar. Zet de bakplaat terug in de oven voor nog eens 8 - 10 minuten. Let op dat de granola niet verbrand. |

4
Done

Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola compleet afkoelen. | Voeg eventueel de rozijnen toe en bewaar in een luchtdichte pot.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Snickerdoodle Cobbler - Kidshoekje.nl
previous
Snickerdoodle Cobbler

Add Your Comment