Quinoa en Kikkererwten met Kippengehakt

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gram Quinoa
1 bouillonblokje
300 gram Kippengehakt
1 Courgette
1 Paprika
1 Tomaat
200 gram Kikkererwten
1 etlp Paprika poeder
1 tlp Peterselie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snelle Maaltijd

Directions

Quinoa en Kikkererwten met Kippengehakt

Met dit recept twijfelde ik. Zal ik het onder de babyvoeding plaatsen of gewoon een gezin aan tafel maaltijd? Ik maakte het namelijk alleen voor Parker, maar uiteindelijk zou ik het zelf ook zo kunnen eten. Het recept voor quinoa en kikkererwten met kippengehakt is namelijk ontstaan doordat wij gevulde paprika aten met quinoa en kikkererwten vulling (recept vind je op Buzz in the Kitchen). Niet echt iets voor een dreumes om te eten, dus werd het alleen de vulling.

Je kunt dit recept dus zeker gewoon als hele pan voor het gezin maken en daarop heb ik het onderstaande recept dus ook gebaseerd. Zie het als een kidsproof recept te maken voor het hele gezin. Wil je het dus spannender maken, dan kun je er paprika’s mee vullen en geraspte kaas overheen doen. Hup de oven in en je hebt een heerlijke maaltijd.

Deze snelle maaltijd staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt vanaf 9 maanden als babyvoeding voor jouw baby.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje. | Voeg de quinoa toe en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Done

Was en snij de courgette in kleine blokjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in kleine blokjes. | Was de tomaat, verwijder de steel en snijd in kleine blokjes.| Giet de kikkererwten af en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | Was de peterselie en hak fijn.

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een koekenpan en rul het gehakt hierin gaar 8-10 min. | Voeg de courgette en paprika toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de tomaat, kikkererwten en paprika poeder toe en bak alles nog eens 5 minuten. | Haal de pan van het fornuis en roer de quinoa en peterselie door het gehaktmengsel.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kip Hawaii Traybake | Babies Kitchen
previous
Kip Hawaii Traybake
Pretzel Bites | Babies Kitchen
next
Pretzel Bites

Add Your Comment