Directions
Rabarber Aardbeien Crumble
(2016) Rabarber is een groente wat al een aantal jaar op mijn lijstje staat van ingrediënten om mee te experimenteren. Of überhaupt voor het eerst iets mee te doen. Voor Kidshoekje maakte ik eerder al diverse babyvoeding en kinderrecepten. Nu weet ik dat de combinatie van rabarber en aardbeien perfect is. Gezien het echte zomerse ingrediënten zijn wou ik een rabarber aardbeien crumble voor na de barbecue maken.
Eerder maakte ik al eens een perzik kersen crumble (recept volgt snel), dus wou ik nu het zelfde recept met rabarber gebruiken.
De smaken van aardbei en rabarber werken heel goed samen, rabarber is wat zuurder en aardbeien wat zoeter een heerlijke combo. Maak het af met een toefje slagroom of een bolletje vanille ijs (of allebei) en je hebt de perfecte afsluiter van een zomerse avond. Enjoy!
(recepthoekje 19-06-2018)
Klik hier voor meer Rabarber Recepten!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Zet de ovenschaal klaar (circa 20x30 cm) |
2
Done
|
Was de aardbeien en rabarber en droog ze goed af. | Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. | Snijd de uiteinden van de rabarber af en de rest in boogjes van 2 cm. |
3
Done
|
Doe in de ovenschaal de rabarber, aardbeien, witte basterd suiker, 20 gram bloem, vanille extract en snufje zout. Roer alles goed door elkaar. | |
4
Done
|
Snij de koude boter in blokjes. | In een keukenmachine mix de boter, bloem, zout en lichte basterd suiker. Mix alles tot een kruimig geheel. (Heb je geen keukenmachine kneed het dan met de hand) |
5
Done
|
Verdeel de topping op de vulling in de ovenschaal. | Plaats de ovenschaal in de oven en bak voor 35-40 minuten tot de topping goud bruin is en de vulling bubbelt. | Laat de crumble 30 minuten afkoelen voor je het serveert. | Serveer de crumble met de slagroom en ijs! |