Salade Niçoise zonder Tonijn!

0 0
Salade Niçoise zonder Tonijn!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Roseval Aardappel
2 eetlepels Olijfolie
1/4 theelepel zout
4 eieren
300 gram sperziebonen (diepvries)
200 gram cherry/snoep tomaten
1/2 komkommer
Vinegrait dressing
1 eetlepels Citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Salade Niçoise zonder Tonijn! 

Tijdens de eerste warme zomerse week in Nederland dacht ik meteen: CRAP ik weet nu al dat ik geen zin heb te koken! Wat zal ik maken. Voor een avond dat ik een pasta salade ingedachte had, besloot ik uiteindelijk een hele andere kant op te gaan. Van pasta naar aardappel en eieren. Ik dacht in welke salade kunnen die twee ingrediënten. Ik kan een aardappelsalade maken, maar moest eigenlijk aan een echte klassieker denken: Salade Niçoise, maar dan zonder tonijn.

De Salade Niçoise is een echte klassieke Franse salade. De salade is een combinatie van vis, ei en groente zoals sperziebonen. En natuurlijk een klassieke vinaigrette. Nou is mijn gezin niet heel erg dol op vis en dus besloot ik een vegetarische salade niçoise te maken zonder de tonijn of andere vis. Maar wat vonden de kids?

Kidsproof

Logan (7) at gewoon alles, maar hij is gewoon mijn makkelijke eter. Het enige wat ik apart serveerde was de dressing. Voor Parker (4) maakte ik een deconstructed salade of wel ik serveerde alle ingrediënten apart op haar bord. Je hebt dan gewoon aardappel, sperziebonen, ei, tomaten en komkommer. Alles wat ze lust en als het niet door elkaar zit gaat het bordje leeg.

Steps

1
Done

Aardappel

Was de aardappelen en snijd in partjes. | Doe de aardappel in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zout. | Hussel door elkaar en zet in de oven voor 30 minuten. |

2
Done

Sperziebonen

Doe de sperziebonen in een pan met water. | Breng het water aan de kook. | Kook de sperziebonen 6 minuten. | Giet af en spoel af met koud water. |

3
Done

Eieren

Doe de eieren in een pan met water. | Breng het water aan de kook. | Kook de eieren 7 minuten tot ze hard gekookt zijn. | Doe de eieren in een bak met ijswater. Laat 10 minuten staan. | Pel de eieren en snijd in kwarten. |

4
Done

Tomaten en Komkommer

Was de tomaten en snijd in kwarten. | Was de komkommer en snijd in halve manen. |

5
Done

Dressing

In een kom meng de citroensap, mosterd, azijn, olijfolie, zout en peper.

6
Done

In een kom doe de aardappels, sperziebonen, eieren, tomaten en komkommer. Hussel door elkaar met de dressing.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Klassieke Vinnegraite - Kidshoekje.nl
previous
Klassieke Vinaigrette
rabarber aardbeien crumble - Kidshoekje.nl
next
Rabarber Aardbeien Crumble

Add Your Comment