Ratatouille Ricotta Taart

0 0
Ratatouille Ricotta Taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram ricotta
2 eieren
70 gram parmezaanse kaas
270 gram (of 1 groot vel) bladerdeeg
1 aubergine
1 courgette
4 wortels
olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Wil jij tijdens de kerstdagen een vegetarische show stopper serveren? Maak dan deze heerlijke en feestelijke ratatouille ricotta taart eens. Een prachtig bij- of hoofdgerecht.

Ratatouille Ricotta Taart

In Augustus (2016) ging ik weg bij het bedrijf waar ik drie jaar met veel plezier heb gewerkt. Voor mij was het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijd om een functie te vinden waar ik echt blij van werd en mijn passie kon vinden. Die heb ik inmiddels gevonden. Daarnaast ben ik ook een nieuwe blog begonnen: BabiesKitchen.nl (nu Kidshoekje.nl)

Door de nieuwe blog, heb ik veelte weinig op Recepthoekje gepost, maar nu eindelijk weer een nieuw recept. Voor mijn afscheid mocht ik kiezen tussen een borrel of lunch. Ik koos voor een lunch. De volgende vraag: wat voor lunch? Sushi, pizza, bagels? Ik besloot zelf een lunch te bereiden voor mijn collega’s met o.a. deze heerlijk feestelijke ratatouille ricotta taart.

Een vegetarisch taart bestaand uit een ricotta mengsel en courgette, aubergine en wortels. Hij ziet er niet alleen heel feestelijk en mooi uit. Het is ook nog eens heel erg lekker. Ik maakte de taart vooraf thuis en warmde hem voor het serveren nog even op in de oven. Het was een echte show-stopper, iedereen vond hem geweldig eruit zien en ook nog eens heel lekker. Zeker een topper ook voor de feestdagen.

 

*Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 01-09-2016) 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ronde ovenschaal (20 cm) in met olie, boter of bakspray.

2
Done

In een kom meng de ricotta, eieren, 50 gram Parmezaan en een snuf (1/4 theelepel) zout en peper, goed door elkaar.

3
Done

Rol de bladerdeeg uit en leg deze in de ovenschaal.
*Maak je geen gebruik van een groot vel bladerdeeg, druk dan de kleine bladerdeeg vellen aan elkaar met wat los geklopt ei en aangeduwd met een vork.

4
Done

Was de groente en droog. | Snijd de courgette, aubergine en wortels in hele dunne plakken (slierten of halveer de groente en snijd in dunne schijfjes. LET OP! dat de groente wel allemaal dezelfde hoogte hebben.

5
Done

Giet het ricotta mengsel in de ovenschaal. | Zet de groente om en om (eerst aubergine, dan courgette en dan wortel) in de ovenschaal. Begin aan de buitenkant en maak langzaam een spiraal naar binnen.

6
Done

Druppel wat olijfolie over de taart. | Doe nog een snufje zout, peper en de overige parmezaanse kaas over de taart. | Zet de taart in de oven voor 60 minuten. | Hou de taart wel in de gaten! Wordt de bovenkant te snel bruin, doe er dan een stuk aluminium folie op en bak de resterende minuten af. | Haal de taart uit de oven en laat iets afkoelen voor je erin snijd.

7
Done

Van te voren maken?

Maak je de taart van te voren en wil je hem later nog opwarmen?
Verwarm de oven dan nog even op 180 graden en zet hem nog eens 10 minuten in de oven.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spoom - Kidshoekje.nl
previous
Spoom
Kerstcadeau Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Kerstcadeau Koekjes

Add Your Comment