Risotto met Groene Asperges en Doperwten

0 0
Risotto met Groene Asperges en Doperwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

groene asperges punten
1 bouillonblokje (groente)
1 liter water
1 rode ui
2 eetlepels olijfolie
300 gram risotto
200 gram doperwten
15 gram + extra parmezaanse kaas
1 citroen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Risotto met Groene Asperges en Doperwten

De laatste paar weken ben ik een beetje koos-inspiratieloos als het gaat om het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Maar het is asperge seizoen en dus besloot ik een zomerse risotto met groene asperges en doperwten te maken.

Ik ben dol op asperges, maar met de prijzen van tegenwoordig lijkt het wel een luxe om te eten. Gelukkig vond ik een pak groene asperge punten voor een redelijke prijs en besloot deze voor een heerlijke zomerse risotto te gebruiken. Het basisrecept van de risotto is vrij standaard, maar het vleugje citroen aan het einde en de groente maken dit een heerlijk gerecht om te maken en van te genieten.

Bij de risotto serveerde ik nog wat rauwkost groente voor de kids en een stokbroodje.

Ben jij team asperge of niet? En ga je dan voor wit of groen? Laat het mij weten in een reactie hieronder.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Was de asperges en snijd de harde onderkant er af. | Was de citroen. | Doe de diepvries doperweten in een grote kom en schenk hier kokend water bij. Laat dit minimaal 5 minuten staatn. Giet de doperweten af. | Pel en snipper de ui.

2
Done

Doe minimaal 1 liter water in een pan samen met het bouillonblokje. Breng het water aan de kook. | Als het water kookt, voeg de asperges toe en kook deze 3 minuten mee. | Haal de asperges uit de bouillon en doe deze direct in ijswater. | Snij de Asperges in drieën.

3
Done

Verwarm de olijfolie in een grote pan. | Fruit de ui 4 minuten in de pan tot deze glazig wordt. | Voeg de risotto toe en roer door de olie. (2 minuten). |

4
Done

Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. | Proef of de risotto gaar is.| Heb je geen bouillon meer, maar is de risotto nog niet gaar? Schenk er dan wat water bij.

5
Done

Voeg de geraspte parmezaan toe aan de risotto en roer deze er goed door heen. | Voeg de asperges en doperwten toe en roer door de risotto. | Rasp wat van de citroenschil en voeg deze toe aan de risotto. | Serveer direct met extra Parmezaan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Blauwe Bessen Havermout Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Blauwe Bessen Havermout Koekjes
Orzo Salade met Spinazie en Cashewnoten - Kidshoekje.nl
next
Orzo Salade met Spinazie en Cashewnoten

Add Your Comment