300 gram penne pasta | |
300 gram broccoli | |
1 paprika | |
200 gram tomaat | |
1/2 komkommer | |
20 gram parmezaan | |
ranch dressing |
|
2 eetlepels mayonaisse | |
150 ml yoghurt | |
60 ml melk | |
1 theelepel bieslook (gedroogd) | |
1 theelepel peterselie (gedroogd) | |
1/4 theelepel knoflookpoeder | |
1/4 theelepel uienpoeder | |
1/4 theelepel zout en peper | |
1/2 theelepel dille (gedroogd) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Na onze vakantie, een weekje Slagharen, waren we toe aan heel veel fruit en groente. Laten die nou ook nog het lekkerste in de zomer zijn. Met het warme weer maak ik dan wat graag een pastasalade, ook gezien je hier lekker wat groente in kunt verwerken. Dit maal werd het een Romige Broccoli Pastasalade met een ranch dressing.
1
Done
|
PaprikaVerwarm de oven op 200 graden. | Was de paprika en snij in plakjes. | Doe de paprika reepjes op een bakplaat en hussel er 1 eetlepel olie overheen. | Doe de paprika in de oven voor 15 minuten. | Haal de reepjes paprika uit de oven en snij klein. | Laat de paprika afkoelen. |
2
Done
|
PastaBreng een pan water aan de kook voor de pasta. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Haal de pasta uit het water met een schuimspaan en spoel in een zeef af met koud water. | Bewaar het pasta water. |
3
Done
|
BroccoliSnij de broccoli in kleine roosjes. | Doe de broccoli in de pan met pasta water en breng dit opnieuw aan de kook. | Kook de broccoli 5 minuten. | Giet de broccoli af en spoel af met koud water. | |
4
Done
|
DressingIn een kom meng de yoghurt, mayonaise, melk, zout en peper, knoflookpoeder, uienpoeder, dille, peterselie en bieslook. Meng alles goed door en proef. | Bewaar de dressing in de koelkast tot je de salade gaat mengen. |
5
Done
|
Was de tomaten en halveer. | Was de komkommer en snij in plakjes. | |
6
Done
|
In een grote salade kom meng de pasta, broccoli, tomaat, komkommer, paprika en geraspte parmezaan door elkaar. | Hussel de dressing door de pastasalade. | Bewaar in de koelkast tot je serveert. | Tot 3 dagen na het maken nog lekker als je in koelkast bewaard. |