50 gram boter | |
2 sjalotte | |
500 gram champignons | |
1/2 theelepel kerriepoeder | |
2 eetlepels bloem | |
1 bouillonblokje (groente) | |
700 ml water | |
150 ml kookroom | |
15 gram peterselie (vers) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zin in een makkelijk en snel soepje wat 15 minuten klaar is? Maak eens deze heerlijk romige champignonsoep. Perfect voor lunch, voorgerecht of maak er een maaltijd soep van met wat broodjes.
Als jij mij een aantal jaar geleden (zeg maar 5 jaar) champignonsoep had voor geschoteld. Had ik gezegd dat ruikt heerlijk, maar helaas vind ik de smaak echt niet lekker. Champignons en paddenstoelen waren een van de weinige ingrediënten waar ik gewoon echt niet dol op was. Wat ik tegelijkertijd onwijs jammer vond, want ik vond de geur heerlijk. Toch bleef ik het proeven elke keer weer, want je smaak veranderd en zo is ook mijn smaak veranderd. Inmiddels ben ik namelijk dol op champignons en paddenstoelen (vooral shiitake).
Meer soep inspiratie?
1
Done
|
Pel de ui en snijd in ringen. | Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. | |
2
Done
|
Doe een scheutje olie of klontje boter in een soeppan. | Fruit de uien 2 minuten. | Voeg de champignons toe en bak 10 minuten mee. | Roer de bloem en kerriepoeder door de champignons. | Verkruimel het bouillonblokje over de champignons en schenk het water erbij. | Breng de soep aan de kook en laat de soep vervolgens 10 minuten pruttelen. |
3
Done
|
Pureer de soep met de kookroom helemaal glad. | Was en snijd de peterselie klein. | Serveer de soep met wat peterselie eroverheen. |