Tomaten-Crèmesoep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 Trostomaten
500 gram cherrytomaten
2 puntpaprika
2 tenen knoflook
1 rode ui
3 eetlepels balsamico
10 gram basilicum
250 ml kookroom (evt plantaardig)
olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Tomaten-Crèmesoep

De meeste kinderen lusten wel tomatensoep. Een Tomaten-Crèmesoep is dan een makkelijk en gezond soepje om te maken voor het hele gezin.

Sinds kort lust mijn zoon ook soep en dient hier zelfs verzoeken voor in. Dat heeft maar liefst 6 jaar geduurd, want voor heen moest hij er niets van hebben. Marcel en ik zijn dol op soep en zijn dus erg blij dit nu vaker te kunnen maken. Een van de makkelijkste soeprecepten om te maken en tevens heel toegankelijk voor kinderen is een tomaten crèmesoep. Ik rooster de tomaten (met puntpaprika) in de oven. Vervolgens even met wat ui in de pan en dan alleen nog pureren. Voor de kinderen maak ik er vaak wel nog letter vermicelli bij om de soep nog leuker te maken.

 

Broodje bij de soep. Hier wat inspiratie:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Was de tomaten, haal de steeltjes en kroontjes er vanaf. | Snij de grote tomaten in kwarten. | Pel de knoflooktenen en hak grof | Was de puntpaprika's en verwijder de steel en zaadlijst.

2
Done

Neem een grote braadslede of ovenschaal. | Doe de tomaten, puntpaprika's en knoflook tenen in de schaal. | Hussel alles door elkaar met twee eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper. | Zet de schaal met tomaten 15 minuten in de oven.

3
Done

Pel en snipper de ui. | Verhit één eetlepel olie in een grote soeppan. Fruit de uien in de pan tot deze glazig worden. | Schenk de balsamicoazijn bij de uien en laat dit verdampen. |

4
Done

Haal de ovenschaal uit de oven en doe de tomaten, paprika's en knoflook direct bij de uien in de pan. | Roer alles goed door en laat nog 5 minuten staan. |

5
Done

Schenk de tomaten in porties van 2 in een blender samen met de basilicum. Pureer de soep glad. (Of gebruik een staafmixer om de soep te pureren.) | Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met nog een snufje peper. | Laat de soep warm warden en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Makkelijke Sesam Knoflook Noedels - Kidshoekje.nl
previous
Makkelijke Sesam Knoflook Noedels
Romige Paprika Orzo - Kidshoekje.nl
next
Romige Paprika Orzo

Add Your Comment