Romige Paprika Orzo

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
1 rode puntpaprika
2 tenen knoflook
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
350 gram Orzo
zout
peper
250 ml Kookroom (plantaardig)
1 groente bouillonblokje
750 ml water
20 gram (+extra) Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Romige Paprika Orzo

Op woensdag eten wij altijd pasta. Woensdag is voor ons een hectische dag, waar alles draait om een snelle en makkelijke maaltijd die max 20 minuten duurt. Mijn man moet met kids naar zwemles en van opvang halen en ik kom laat thuis. Pasta it is. Nu zijn er afgelopen periode wat woensdagen geweest dat ik wel thuis was en op zo’n woensdag ontstond dit recept. Het idee: spaghetti maken, maar ik had geen vega gehakt en bijna geen groente. Vond ik saai. Wat ik wel had was orzo en paprika en dus besloot ik een nieuw orzo recept te proberen: romige paprika orzo.

Mijn zoon is dol op orzo. Wat betekend dat als wij iets met Orzo eten ik altijd extra veel moet maken, om er voor te zorgen dat er leftovers voor de volgende dag is. Iets waar hij bijna op staat! Ook deze nieuwe orzo, die heel romig is vond hij onwijs lekker en werd dus twee keer van opgeschept + leftovers bewaard.

 

Ingrediënten toegelicht:

Orzo – Orzo is een pasta en dus te vinden bij de pasta’s in de supermarkt. Ik gebruik de orzo van het merk La Molisana (Orzo n° 65).

Puntpaprika – Iets wat wij in de koelkast hadden liggen, maar uiteraard kun je ook gebruik maken van gewone paprika.

Paprikapoeder – Omdat ik voor de kinderen kook gebruik ik milde paprikapoeder. Hou je wat meer van spice? voeg dan nog een 1/2 theelepel cajunkruiden toe.

Kookroom – Ik gebruik altijd plantaardige kookroom (soja of haver), dit omdat ik een lactose intolerantie heb.

 

Bekijk ook eens:

 

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui en knoflook. | Was de paprika, verwijder steel en zaadlijst. Snij de paprika in reepjes. |

2
Done

Verhit de olie in een grote hapjespan. | Fruit de ui 3 minuten in de olie tot glazig, let op dat niet verbrand. | Voeg de paprika en knoflook toe en bak deze 5 minuten mee. | Verkruimel het bouillon blokje eroverheen en roer deze samen met de paprikapoeder door de groente.

3
Done

Voeg de orzo toe samen met wat zout en peper en roer alles goed door. | Schenk de kookroom en water bij de orzo en breng dit langzaam aan de kook. | Kook de orzo 10 minuten terwijl je geregeld in de pan roert. | Voeg de parmigiano toe en roer deze door de orzo. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tomaten-crèmesoep - Kidshoekje.nl
previous
Tomaten-Crèmesoep
Paas M&M Rice Krispies - Kidshoekje.nl
next
Paas M&M Rice Krispies

Add Your Comment