Sinaasappel Cake

0 0
Sinaasappel Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

180 gram (+ extra) ongezouten boter
150 gram suiker
3 eieren
3 eetlepels (plantaardige) melk
1 theelepel vanille extract
1 sinaasappel
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
poedersuiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Sinaasappel Cake

Normaal hebben wij nooit sinaasappels in huis, maar ik had ze nodig voor een salade. Uiteindelijk bleef er één over en besloot ik hiermee een sinaasappel cake te maken. Een vanille cake, met de heerlijke citrus smaak van sinaasappel.

Voor mijn verjaardag had ik een tulbandcakevorm gekregen en deze besloot ik direct te testen voor de sinaasappelcake. Tulbandcake’s zien er gewoon altijd zo mooi uit en deze cake is niet alleen mooi, maar ook luchtig en fris. Perfect voor de lente!

 

 

Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakevorm in met boter. |

2
Done

In een kom mix de boter met de suiker, tot een kruimige substantie. | Voeg de eieren één voor één toe en mix deze door de boter. | Voeg de melk en vanille toe en mix door de boter. |

3
Done

Was de sinaasappels. | Rasp de sinaasappel. | Snijd de sinaasappel door midden en pers het sap eruit. | Schenk 2/3 van het sap bij de boter en mix deze er doorheen. |

4
Done

In een kom meng de bloem, zout en bakpoeder samen. | Doe de bloem, beetje bij beetje toe aan de boter en mix alles door elkaar. | Voeg de 2/3 van de sinaasappelrasp toe en vouw deze met een spatel door het beslag. |

5
Done

Schenk het beslag in de cakevorm. | Zet de cake in de oven voor 40-45 minuten. De cake is klaar als je met een prikker in de cake prikt en deze er schoon uitkomt.

6
Done

Haal de cake uit de oven. Zet de cake in de vorm op een rooster. | Schenk de overgebleven sinaasappelsap over de cake. Laat de cake minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen. | Haal de cake uit de cakevorm en laat het nog eens 15 minuten koelen voor je hem afmaakt met wat poedersuiker en de overgebleven rasp.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Wolkenbrood - Kidshoekje.nl
previous
Wolkenbrood
Cashewnoten Wortelsoep - Kidshoekje.nl
next
Cashewnoten Wortelsoep

Add Your Comment