1 rode ui | |
600 gram aardappelschijfjes | |
1 handje peterselie | |
100 gram manchego | |
6 eieren | |
5 eetlepels allioli | |
2 eetlepels olijfolie | |
1/4 theelepel zout en peper | |
ovenschaal |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Deze zomer zijn we niet naar het buitenland op vakantie gegaan, dus moesten we het af en toe via eten in het buitenland zoeken. Op een gegeven moment verlangde ik deze vakantie zo naar op een terras te zitten met of een stokbrood en smeersels of gewoon Spaanse tapas. Wat doe je dan? Dan maak je zelf tapas thuis voor het avondeten zoals een Spaanse tortilla met aioli uit de oven. Ik toverde de wel bekende Spaanse tortilla, niet te verwarren met de Mexicaanse, om tot een hoofdgerecht voor het avondeten.
Wat vonden de kinderen?
De meningen waren verdeeld. Beiden hebben wel wat gegeten, maar waren er niet weg van. Ik serveerde de Spaanse Tortilla met wat vis en rauwkost/salade. Hier was overduidelijk wel iets meer van gegeten dan de tortilla. Je kunt er wel heel goed voor kiezen om het recept te halveren of zelfs in drieën te delen voor een kleinere portie. Het onderstaande recept is voor 4 tot 6 personen. Wij hadden nog wel 1/3 over van het gerecht en de kinderen hadden dus niet alles van hun bord gegeten.
Ingrediënten uitgelicht
Manchego – Spaanse schapenkaas. Je kunt deze | eventueel ook vervangen met Parmezaanse kaas indien je geen manchego kan vinden.
Aioli – Aioli of Allioli? Beide is het zelfde, gemaakt van knoflook zout en olie. Voor dit gerecht gebruikte ik Chovi Allioli. Maar andere aioli varianten kunnen dus ook.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. |
2
Done
|
Pel en snipper de ui. | Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui. | Voeg de aardappelschijfjes toe en bak deze 5 minuten mee. | Haal de pan van het vuur. | Doe de aardappels met ui in de ovenschaal. | |
3
Done
|
Was de peterselie en hak fijn. | Rasp de manchego. | In een kom klop de eieren los. | Voeg de allioli, kaas en peterselie toe samen met een snufje zout en peper. | Roer alles goed door elkaar. | Schenk het mengsel over de aardappels in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal in de oven voor 25-30 minuten. Wordt de tortilla te donker? Dek af met wat aluminium folie. | Serveer! |