Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen

0 0
Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram rundergehakt
1 ei
1 rode ui
60 gram panko (Japanse broodkruimels)
60 gram + extra Parmezaanse Kaas
60 ml melk
3 tenen knoflook
1 eetlepel mosterd
3 theelepels tabasco (optioneel)
20 mini mozzarella's
olijfolie
300 gram spaghetti
pastasaus
450 gram/ml pastasaus
1/2 courgette
1 rode ui
1 rode ui

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen

    Als iemand zegt: we eten spaghetti, dan denk ik direct aan spaghetti Bolognese. Wat voor mij een tomaten-gehakt ragu met groente is. In Amerika zijn ze veel meer van ‘spaghetti and meatballs’. Waarbij ze dus de saus wel maken, maar de gahakt als balletjes maken. Ik besloot dit gerecht ook eens te maken, maar dan nog lekkerder met mozzarella gehaktballen.

    Gehaktballen met pasta zijn natuurlijk echt comfortfood. Voor mij daarentegen geldt dat niet zo; ik ben niet zo’n fan van gehaktballen, behalve deze dan.  Het idee is simpel: maak een gehaktmengsel en voeg  mini bolletjes mozzarella toe, en je hebt de gehaktballen. De pasta en pastasaus kun je helemaal naar eigen smaak maken, net als het gehaktmengsel voor de ballen. Als je bijvoorbeeld een favoriet recept hebt voor oma’s gehaktballen dat je het allerlekkerst vindt, kun je dat natuurlijk ook gebruiken. Ik zou wel aanraden om wat pit aan het gehakt toe te voegen, zoals tabasco. Ja, zelfs als je kinderen hebt. Tabasco is namelijk meer smaak maker, dan pit en brengt een mooie balans aan de mozzarella. Toch bang voor de tabasco? Voeg dan gewoon minder toe of laat het weg.

    Het recept is verder vrij simpel en je hebt het in 45 minuten op tafel!

     


    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een grote ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. |

    2
    Done

    Gehaktmengsel

    Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. | In een kom meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, panko, melk, mosterd, 1/4 theelepel zout en peper en eventueel wat tabasco. | Kneed alles goed door elkaar.

    3
    Done

    Mozzarella Gehaktbal

    Laat de mozzarella goed uitlekken. | Neem wat gehakt in je handen en sla het plat. | Leg een mozzarella bal in het midden van het gehakt en vouw het gehakt om de mozzarella heen. |

    4
    Done

    Ovenschaal

    Leg de gehaktballen in de ovenschaal. | Hou wat ruimte tussen de ballen in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal in de oven voor 35-40 minuten. |

    5
    Done

    Spaghetti

    Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. | Voeg de spaghetti toe en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. |

    6
    Done

    Pastasaus

    Pel en snipper de ui. | Was de courgette en paprika en snijd in blokjes. | Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten. | Voeg de paprika en courgette toe en bak deze 6 minuten in de pan. | Voeg de pastasaus toe en kook deze nog eens 5 minuten mee. |

    7
    Done

    Serveren

    Serveer de spaghetti met de pastasaus en de gehaktballen uit de oven. | Serveer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Mexicaanse Lasagne - Kidshoekje.nl
    previous
    Mexicaanse Lasagne
    Five Spice Kruidige Koekjes - Kidshoekje.nl
    next
    Five Spice Kruidige Zandkoekjes

    Add Your Comment