Spaghetti met gehaktballen

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

100 gr per persoon Spaghetti
Pasta Saus
350 ml Tomatenpuree
2 Wortels
4 Tomaten
paar takken Basilicum
Gehaktballetjes
250 gram Magere Rundergehakt
30 gram Paneermeel
50 ml Slagroom
1 Ei
30 gram Parmezaanse Kaas
1 tlp Oregano
1 tlp Balsilicum
Olijfolie
optie Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Spaghetti met gehaktballen

Pasta is zo’n gerecht waar de meeste kinderen wel dol op zijn. Pasta met kaas, pasta met tomaten saus of pasta met gehaktballetjes.  Logan’s zijn eerste pastagerecht was macaroni met pompoensaus. Toen dat er goed in ging, besloot ik te gaan voor een andere kinderfavoriet: spaghetti met gehaktballen. Baby-proof zonder knoflook en uien, met alleen maar pure smaken. En natuurlijk mini gehaktballetjes. Klein genoeg dat je baby er zo een hap van kan nemen.

Met negen maanden gaf ik dit aan toen nog Baby Logan. Daarna heeft hij een hele periode gehad dat hij niks van gehakt of pasta moest hebben. Gelukkig zijn die tijden inmiddels weer voorbij en vindt hij dit juist erg lekker.

Spaghetti met gehaktballen een kinderfavoriet die tevens perfect is voor het hele gezin!

Steps

1
Done

Gehaktballetjes

In een kom meng de gehakt, paneermeel, slagroom, ei, parmezaanse kaas, oregano en basilicum. Doe dit gewoon met je handen. Is het gehakt te nat en blijft het niet goed plakken aan elkaar voeg nog wat paneermeel toe.

Rol mini gehaktballetjes van het gehakt mengsel en zet deze minimaal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.

2
Done

Verhit 1 etlp olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rond om goudbruin en gaar. Afhankelijk van de grote 5-10 minuten.

Haal de gehaktballen uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

3
Done

Pasta

Breng een pan water aan de kook (met een klein snufje zout) en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente).

Giet de spaghetti af en doe ze terug in de pan met de deksel op de pan.

4
Done

Saus

Was de wortels en tomaten. Rasp de wortels indien nodig. Snij beide in kleine blokjes.

Doe 1 etlp olie in de pan en bak de wortels 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaten toe en laat dit 5 minuten pruttelen.

Voeg de gehakt ballen toe aan de saus.

5
Done

Verdeel de spaghetti over de borden en doe daar op de saus met gehaktballen.

Optie: garneer met wat parmezaanse kaas

TIP!
Voor kinderen raad ik aan de spaghetti klein te snijden en gewoon lekker door de saus te roeren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Regenboog cake (Babies Kitchen)
previous
Regenboog Cake
broccoli kroketjes recept (Babies Kitchen.com)
next
Broccoli kroketjes

Add Your Comment