2 bouillonblokjes (groente) | |
1 sjalot | |
400 gram risottorijst | |
100 gram bladspinazie | |
1 citroen | |
30 gram parmezaan | |
2 etlp olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Laatst waren we bij mijn ouders aan het eten en zo kwam het gerecht risotto te spreken. Mijn moeder zei dat ze het heel lekker vond, maar dat het mijn vader maar nooit lukte om te maken. Na twee pogingen die tot pap leiden, gaf hij het op. Risotto is helemaal niet moeilijk om te maken. Misschien alleen als je wat jengelende kids om je benen hebt hangen die een ander niet kan afleiden. Bij risotto is namelijk aandacht en geduld nodig. Je moet de hele tijd bij de pan blijven staan. Wat zo’n 20 minuten kan zijn. Dan pas voorkom je aanbranden en pap! Inmiddels hebben we al heel wat varianten gemaakt en allemaal een succes. Onze huidige zomerse favoriet: spinazie citroen risotto.
Mijn kids zijn dol op spinazie. Vooral Logan, die doet het zelfs vrijwillig in zijn smoothie. Parker vind het ook heel lekker. Al zat ze de laatste keer toen we dit aten wel pietluttig dan de stukjes die ze ziet er uit haalt. Waar komt de citroen dan van pas. Er zit citroenrasp door de risotto heen die net voor dat extra frisse smaakje zorg in dit heerlijke gerecht.
Babyvoeding: In het gerecht zit ui, waardoor ik aanraad dit pas vanaf 10 tot 12 maanden te geven. Let wel op hoe jouw kind er op reageerd en geeft gewoon een klein beetje.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Breng 1 1/4 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. | Haal de pan van het vuur zodra de bouillonblokjes zijn opgelost. | |
2
Done
|
Pel en snipper de sjalot. | Was de spinazie en hak fijn. | Maak de citroen school en rasp de gele schil. | Rasp eventueel de parmezaan. |
3
Done
|
Verhit 2 eetlepel olijfolie in een middelgrote kookpan. | Fruit de sjalot tot glazig in 3 minuten. | Voeg de risotto rijst toe en bak deze mee tot glazig is. | |
4
Done
|
Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. | Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. | *Ben je nog niet tevreden en is de bouillon op? Voeg dan wat water ipv bouillon toe. |
5
Done
|
Roer de spinazie door de risotto tot deze gaat slinken. | Roer de parmezaan door de risotto. | Doe de citroen rasp bij de risotto en roer deze er door heen. | Serveer direct eventueel met wat extra parmezaan. |