Vegetarische ragù met Pasta

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram Pasta (tagliatella, spaghetti of
1/2 rode ui
1 winterpeen (grote)
3 stengels bleekselderij
1 paprika (rode)
1 teen knoflook
70 gram tomatenpuree (blik)
2 etlp balsamico
400 gram linzen (blik)
400 gram tomatenblokjes (blik)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vegetarische ragù met Pasta

Een van de gerechten waar ik soms nog wel zoekende bent als het gaat om vegetarisch eten is pasta. Ik ben dol op pasta met gehakt en waar ik gehakt vaak vervang met pulled oats. Ben ik nog zoekende voor een lekkere ragù, die ik nu heb gevonden. In de Aller Hande zag ik een recept voor linzen ragù voorbij komen. Dat klonk interessant. Al gaf ik er wel mijn eigen draai aan. Lekker? Zeker dit maken we vaker en de kids LOVED IT. Vegetarische ragù met pasta staat nu vaker op het menu.

Zelf een ragù maken met gehakt daar zit wel een aantal uur in. Het Aller Hande recept duurt zo’n 40 minuten en ik heb dat weer bijna weer gehalveerd met mijn recept. Ik hou van snel, makkelijk en smaak. Je hebt immers kids om je heen lopen. Veel tijd en rust heb je dan niet.


Babyvoeding: Vanaf 9 maanden kun jij je baby best een klein beetje ragù met pasta geven. Vanaf 12 maanden kunt jouw dreumes dit zeker geven.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui. | Was de bleekselderij, snij de uiteinde er af en vervolgens in dunne plakjes. | Rasp de winterpeen en snij in blokjes. | Pel de knoflook en hak fijn. | Was de paprika, verwijder de zaadlijst en stengel en snij de rest in blokjes. | Schenk de linzen in een zeef en spoel af met koud water. |

2
Done

Verhit 2 etlp olie in een braadpan. | Fruit de ui, bleekselderij en winterpeen voor 4 minuten. | Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. | Schenk de tomatenpuree erbij en roer alles goed door. Bak 3 minuten mee.

3
Done

Voeg de linzen toe en roer alles goed door elkaar. | Schenk de balsamico erbij en laat deze verdampen. | Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en vul het blik 2 maal met water wat je in de pan schenkt. | Breng de saus aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen.

4
Done

Bereid ondertussen de pasta. Breng een pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

5
Done

Verdeel de pasta over de borden en schep hier de ragú op.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Citroencake | Babies Kitchen
previous
Citroencake
Spinazie Citroen Risotto | Babies Kitchen
next
Spinazie Citroen Risotto 

Add Your Comment