Citroencake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

113 gram boter (ongezout)
150 gram suiker
1 citroen
1 tlp vanille extract
2 eieren
100 gram bloem
1/2 tlp bakpoeder
1 etlp poedersuiker
In Huis
bakpapier
bakspray
20 x 20 cake of brownievorm

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Citroencake

“When life gives you lemons make…” uhm citroencake? Vanaf het moment dat het weer lekker wordt en ik veel fruit in huis heb is de kans groot dat ik altijd citroen en limoen in huis heb. Zonder enige planning heb ik altijd citroen en limoen in huis en over het algemeen weet ik ze ook te gebruiken. Soms echter ben ik iets te enthousiast geweest met kopen of vergeet ik ze gewoon te gebruiken. Ik heb ook niet specifieke gerechten namelijk waarvoor ik altijd citroenen gebruik. Behalve dan lekker in een glas water in de zomer.

Nu hadden we dus heel wat citroenen in huis en ik besloot nog even snel een dessert te willen maken ter afsluiting van onze vakantie. Snel, makkelijk en citroenen dat werd dus deze heerlijke citroencake. Een frisse cake als dessert met wat poedersuiker en een toefje slagroom. Uiteraard kan er ook nog een lekker bolletje ijs bij.

Zelf maakte ik de helft van het recept om maar een portie portie voor 6 personen te hebben, maar het onderstaande recept is voor pak weg 10-12 porties.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cake vorm in met bakspray en bekleed met bakpapier.

2
Done

Meng de zachte boter (eventueel 30 seconde in magnetron doen) met de suiker in een kom. | Roer de rasp van de citroen er door met de vanille extract. | Voeg de eieren en 1 etlp citroensap toe en roer alles door elkaar. | Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng alles tot een glad gemengd beslag. | Schenk het beslag in de cakevorm.

3
Done

Doe de cakevorm in de oven voor 18-20 minuten . | Prik een prikker in het midden van de cake als deze er schoon uit komt is de cake klaar. | Laat de cake afkoelen en bestuif met wat poedersuiker.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Meringue Basisrecept
previous
Meringue (Basisrecept)
Vegetarische Ragù met Pasta | Babies Kitchen
next
Vegetarische ragù met Pasta

Add Your Comment