Directions
Meringue (Basisrecept)
Schuimpjes ik ben er dol op. Echt zo’n zoet koekje waar ik dol gelukkig van wordt, mits ze goed gemaakt zijn. Hard en droog van buiten, maar zacht, chewy en luchtig van binnen. Zelf maak ik ze niet zo vaak terwijl meringue onwijs makkelijk is om zelf te maken. Ik maakte ze nog toen ik Eton Mess met rabarber ging eten. Alleen vergat ik dus dit belangrijke basisrecept te delen. Bij deze dus. Maringues zijn makkelijk te maken, maar het kost wel wat geduld. Het opkloppen van de eiwitten, het spuiten van de vorm die jij wilt gebruiken en tot slot ze op het juiste moment uit de oven halen. Hoe vaak ik wel niet verbande meringues heb gehad. Belangrijke tip dus: Vanaf 45 minuten echt je oven in de gaten houden.
Uiteraard kun je de kleine koks in huis laten helpen bij het mixen. Kunnen ze even hun spierballen laten zien en bij het spuiten van de vormpjes. Al zal het waarschijnlijk wel het enige geklieder meebrengen, maar ach dat hoort erbij!
Klik hier voor het recept voor Eton Mess
Vegan? Klik hier voor een vegan meringue recept
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 140 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Scheid de eieren. Je hebt alleen de eiwitten nodig. | In een vet vrije kom klop de eiwitten op met een mixer tot je stijve pieken kunt maken. | Voeg lepel voor lepel de suiker toe aan de eiwitten en mix het er door heen. Mix de eiwitten met de suiker tot je stevige glanzende meringue hebt. |
3
Done
|
Schep de meringue in een spuitzak en spuit ronde schuimpjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de meringues is omdat deze uitzetten in de oven. | Zet de bakplaat in de oven voor 45 minuten tot 1 uur. De meringues zijn goed als de buiten kant droog is, maar van binnen zijn ze nog zacht. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de schuimpjes compleet afkoelen. |