Eton Mess met Rabarber

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 grote of meerdere kleintjes meringues/schuimpjes
4 tlp rabarber jam
200 gram aardbeien
slagroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Een zooitje voor dessert

Cuisine:

  Directions

  Eton Mess Met Rabarber

  Man: Wat ben je aan het maken?
  Ik: Eton Mess met Rabarber voor het toetjes. 
  Man: Wat? Wien zijn troep met rabarber?
  Ik: Eton Mess
  Man: Eet aan Troep?

  Mijn man had dus duidelijk nog nooit van het dessert Eton Mess gehoord en met hem zullen er genoeg anderen zijn. Het is een traditioneel Engels dessert bestaand uit aardbeien, meringues en slagroom. Of wel alles wat lekker is! Van waar de naam? Er wordt gezegd dat de oorsprong van het dessert van Eton College komt. Het MESS gedeelte gaat vooral over hoe het toetje er uit ziet. De een vind het er als een feestje eruit zien en de ander ziet een troep.

  Nadat ik rabarber jam had gemaakt, had ik nog wat eiwitten over en besloot meringues te maken. Ik ben dol op meringues en schuimpjes. Het is een van mijn food hoogte punten met de feestdagen. Vooral als ze aan de onderkant zo’n lekker chocolade laagje hebben. HEERLIJK! Het is echter helemaal niet moeilijk zelf te maken. Het enige waar je op moet letten is als ze in de oven zitten. Iets wat bij mij ook regelmatig tot verbrande schuimpjes leid! Je bent gewaarschuwd.

  Uiteraard maakte ik meringues, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon kopen om dit dessert te maken. En wat vond de rest van het gezin van de troep? HEERLIJK! Alle bordjes waren afgelikt (iets nieuws wat vooral Parker doet als ze iets echt lekker vind). Absolute aanrader voor een snel en feestelijk dessert. Plus een twist of de klassieker.

   

  Mocht je het trouwens afvragen waren op de afbeelding zo’n stylisch toef slagroom is? Ik probeerde de plantaardige slagroom bus van de AH en conclusie: die is lekker! 


  Meringue recept: klik hier

  Raberber jam recept: klik hier


   

  Maak je een recept van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind! 

  Steps

  1
  Done

  Was de aardbeien en droog ze goed. Snij de kroontjes er af en snij ze door de helft. | Klop de slagroom op in dien dit nog gedaan moet worden.

  2
  Done

  Verdeel de meringues over 4 borden. | Doe één telepel rabarber jam druipend over de de meringues heen. | Verdeel de aardbeien over de borden. | Serveer met een grote toef slagroom.

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  Babyvoeding Rabarber Fruithapje | Babies Kitchen
  previous
  Rabarber fruithapje
  Honing Mosterd Kip Traybake | Babies Kitchen
  next
  Honing Mosterd Kip Traybake

  Add Your Comment