Rabarber fruithapje

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram rabarber
water
In huis
zeef

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rabarber fruithapje

Ik kon mij dus niet voorstellen dat ik dit recept nog niet had gedeeld. Vooral gezien ik het bij beide kinderen toen zij klein waren al eens had gemaakt. Al was het alleen al om door wat yoghurt heen te roeren (een recept wat dan wel weer online staat). Beter laat dan nooit, want dit rabarber fruithapje is niet alleen lekker voor jouw baby vanaf 8 maanden (niet te vaak overigens) maar ook voor de rest van het gezin. Ik eet het zelf graag ’s morgens door mijn kom met yoghurt en zelfgemaakte cruesli. Daarnaast heb je het zo in minder dan 10 minuten gemaakt. Proberen waard toch?

Nog iets leuks is dat van de vocht die je overhoudt van het rabarber fruithapje, je vervolgens limonade kan maken. Iets wat hier echt een groot succes is. Wel gezegd dat ik door de limonade suiker doe, dit zou je dus achterwegen kunnen laten of minderen. Klik hier voor het limonade recept.

Mocht je meer babyvoeding recepten met rabarber zoeken? Op de blog heb ik nog een recept voor rabarber met peer, een met wortel en een met aardbei staan. Genoeg dus om jouw kleine lekker mee te verwennen en te laten wennen aan de heerlijke smaak van rabarber.


Maak je een recept van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind! 

Steps

1
Done

Was de rabarber, verwijder de uiteinden en snij de rest in kleine stukjes. | Doe de rabarber in een pan met genoeg water dat de rabarber goed onderstaat. | Breng het water aan de kook en laat de rabarber vervolgens 5 minuten zacht koken.

2
Done

Zet een zeef boven een kom en giet de rabarber in de zeef. | Druk met een pollepel het vocht door de zeef. Hoeft niet alles, maar als je limonade wilt maken is het wel handig! | Pureer de rest van de rabarber zover nodig is nog helemaal fijn. | Laat het hapje afkoelen. | Bewaar in de koelkast of vries het in.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Baby TexMex Pasta | Babies Kitchen
previous
Baby TexMex Pasta
Eton Mess met Rabarber | Babies Kitchen
next
Eton Mess met Rabarber

Add Your Comment