Rabarber en Aardbeien Fruithap

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

175 gram rabarber
200 gram aardbeien

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Fruithapje

Directions

Rabarber en Aardbeien Fruithap

Het seizoen van de rabarber en Hollandsche aardbeien is aangebroken. Ik ben dol op aardbeien en vooral deze zwangerschap is het echt een craving! Rabarber vind ik ook erg lekker, echter heb ik er nog nooit een recept mee gemaakt. Ik wist niet zo goed waar te beginnen. Afgelopen week was de rabarber in de aanbieding en besloot ik het gewoon eens te kopen. Ik zou mijzelf dwingen iets te maken met rabarber. Rabarber en aardbeien zijn een match made in heaven en gezien ik bakken met aardbeien in huis heb. Perfecte moment om in elk geval een rabarber en aardbeien fruithap te maken.

7-9 maanden +

De ene geeft aardbeien met 6 maanden al aan hun baby, de ander pas vanaf 9 maanden. Aardbeien zijn wel een allergie gevoelige fruit. Zelf heb ik tot 7-9 maanden gewacht. Ik kan zelf van aardbeien wel wat uitslag krijgen, dus beter-save-than-sorry! Ik raad daarom vooral bij de rabarber en aardbeien fruithap je eigen gevoel achter na te gaan.

Zelf heb ik geen baby rondlopen op dit moment (die zit nog in de buik), maar geloof mij dit fruithapje is ook nog een succes bij mijn 2,5 jarige little chef. Deze week zal ik tevens een ander lekker en vooral heel simpel recept delen wat je ook met dit fruithapje kunt doen!

No waste

In het onderstaande recept zul je lezen dat je het water waar het fruit (is rabarber fruit?) in heeft gekookt niet moet weggooien.Hier kun je namelijk rabarbersap of rabarber limonade mee maken!

Kijkje achter de schermen:

Steps

1
Done

Was de rabarber en snij in plakjes van ongeveer 1 cm. |Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Doe de rabarber en aardbeien in een steelpan en voeg een ruime hoeveelheid water toe zodat de aardbeien en rabarber onder staan. (Al zullen de aardbeien wat gaan drijven. | Zet de pan op het fornuis en breng aan de kook. Laat het fruit nog 3 minuten pruttelen tot het zacht is.

Houd een fijne zeef boven een kom en zeef het fruit. (Met het opgevangen water kun je andere lekkere dingen maken. Zonde om weg te doen.) | Pureer het fruit in een kom met een staafmixer of in een blender helemaal fijn. | Laat het fruithapje compleet afkoelen. | Verdeel het rabarber en aardbeien fruithapje over de bakjes in de portie grote dat jij wilt gebruiken. |

2
Done

Bewaren

Het fruithapje kun je 2-3 dagen in de koelkast afgesloten bewaren of ruim 1 maand in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Griekse Aardappelschotel | Babies Kitchen
previous
Griekse Aardappelschotel
Paarse smoothie pannenkoeken | Babies Kitchen
next
Paarse smoothie pannenkoeken

Add Your Comment