Rabarbersap + Rabarberijsklontjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram rabarber
100 gram bessen (blauwe bessen, frambozen, aalbessen, aardbeien)
1 liter water
ijsblokjes bakje

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekker in de zomer

Directions

Rabarbersap + Rabarberijsklontjes

Een paar weken geleden maakte ik een rabarber fruithapje. Wat een groot succes was bij mijn kleine chef als tussendoortje. Bij het maken van het fruithapje hield ik echter een heerlijke rode sap verlengd met water over. Met de helft maakte ik rabarber aardbeien limonade en de rest hield ik over als puur rabarbersap en om rababerijsklontjes mee te maken.

Rabarbersap noem ik het, maar het is eigenlijk de sappen van de rabarber aangelengd met het water waarin de rabarber gekookt is. Het heeft dus wel degelijk de rabarber smaak en is verder niets aan toegevoegd. Een perfect drankje daardoor ook voor de aller kleinste (water met een smaakje). Ook kun je van het sap ijsklontjes maken. Gewoon zo, of leuk het op met nog wat stukjes fruit erin.

Het overgebleven vruchtvlees kun je uiteraard gebruiken voor een lekker fruithapje!

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Was de rabarber en snij de uiteinden af. Snij de rest van de stengels in boogjes van ongeveer 1 à 2 cm dik. | Doe de rabarber in een pan met een ruime hoeveelheid water (ongeveer 1 liter) zodat de rababer onderstaat. | Breng het water aan de kook en laat vervolgens nog 10 minuten pruttelen.

2
Done

Rabarbersap

Houd een fijne zeef boven een grote kom en giet het fruit hierin af. Druk het fruit goed aan met een lepel zodat alle sappen eruit gaan. | (Met het fruit kun je nu een fruithapje maken) | Laat het sap afkoelen. | Je hebt nu rabarbersap (okay aangelegd met water maar niet minder lekker of puur).

3
Done

Rabarberijsklontjes

Was het fruit en snij eventuele aardbeien of frambozen iets kleiner of door de helft | Verdeel 1 à 2 stukjes fruit in elke ijsblokjes vorm. | Schenk het rabarbersap in de ijsblokjes vorm tot de rand. | Ze de ijsblokjesbak in de vriezer en laat het in minimaal 3 uur hard worden voor gebruik. | Serveer de ijsblokjes in plat of bruizendwater of in een glaasje rabarbersap!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

mini corn dogs | Babies Kitchen
previous
Mini Corn Dogs
Donuts uit de Oven | Babies Kitchen
next
Donuts uit de Oven

Add Your Comment