Yoghurt met Rabarber Compote

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

rabarber compote
200 gram rabarber
yoghurt hapje
2 etlp Rabarber compote
150 ml Yoghurt (Magere Griekse)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Yoghurt met Rabarber Compote

Ik kan niet wachten tot ik weer babyvoeding recepten kan experimenteren als de baby er eenmaal is. Al zal het nog wel even duren voor het zover is. Ik ben nu 23 weken en dan duurt het nog 4 tot 6 maanden voor we beginnen aan de eerste hapjes. Gelukkig kan ik wel altijd nog experimenteren met fruithapjes. Want ook al is onze little chef al 2,5 jaar oud, fruithapjes gaan er altijd wel in. Zo bij het eten of in een herbruikbare knijpzakje. Altijd handig. Ook wil ik de fruithapjes wel eens door yoghurt verwerken. Van de week maakte ik yoghurt met rabarber compote. Lekker fris als tussendoortje of als dessert voor alle leeftijden.

Je kunt het recept met het onderstaande recept voor rabarber compote maken of met bijvoorbeeld het recept voor rabarber en aardbeien fruithap. Ik maakte dit lekkere hapje met Griekse yoghurt wat ik een erg kindvriendelijke yoghurt vind. Zacht van smaak en niet al te zuur. Uiteraard kun je ook een andere yoghurt gebruiken plantaardig of niet.

Babies Kitchen achter de schermen

yoghurt met rabarber compot | Babies Kitchen achter de schermen

Soms is het toch behoorlijk zwaar voor een kleine chef om te moeten wachten op die lekkere hapjes! 

Steps

1
Done

Rabarber compote

Snij de uiteinde van de rabarber stengels en snij de rest in plakjes van 1 cm. | Doe de rabarber in een pannetje met een ruime hoeveelheid water zodat het onder staat. | Breng het water aan de kook en kook de rabarber nog eens 3-5 minuten tot deze helemaal zacht is. | Haal de rabarber door een zeef (vang het water eventueel op in een kom voor rabarber sap). | Pureer de rabarber met een staafmixer of in een blender. Voeg eventueel wat van het opgevangen water toe om de compote vloeibaarder te maken. | Laat de compote compleet afkoelen. | Bewaar de compote bedekt in de koelkast.

2
Done

Yoghurt met Rabarber compote

Schep de yoghurt in een kommetje en voeg de rabarber compote toe. | Vanaf 1 jaar zou je eventueel wat stukjes fruit zoals aardbeien of frambozen nog kunnen toevoegen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Paarse smoothie pannenkoeken | Babies Kitchen
previous
Paarse smoothie pannenkoeken
rabarber aardbeien limonade | Babies Kitchen
next
Rabarber Aardbeien Limonade

Add Your Comment