Baby TexMex Pasta

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

20 gram fusilli pasta
1 avocado
20 gram mais (blik)
20 gram gehakt
1/2 etlp olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Baby TexMex Pasta

Toen wij voor het eerst taco pasta salade maakten, was Parker net 9 maanden. Ik zag haar nog niet zo snel mee eten en besloot voor haar een aangepaste babyvoeding versie te maken: baby TexMex pasta. Onze taco pasta salade maar dat iets wat somberder. Ik besloot wat gehakt weg te scheppen voor ik de taco kruiden toevoegde. Deze kunnen namelijk (vooral kant-en-klaar) er zout zijn. Daarnaast gaf ik wel de fusilli pasta, maar sneed ik deze een stuk kleine. En deed ik er mais met een avocado puree bij. Parker vond het heerlijk!

Avocado puree werkt sowieso heel goed met pasta voor baby’s. Toen Logan klein was gaf ik hem dit ook regelmatig. Gewoon even wat dunner maken met wat kookvocht en je hebt een heerlijk milde saus voor jouw baby. Een goede tip dus als je jouw baby voor het eerste pasta geeft. Wil je wat extra maken en het hapje nog voor later bewaren, dan raad ik aan de avocado saus nog niet toe te voegen. Of heb je gewoon nog over en zit er avocado al in. Doe dan wat druppels citroensap doorheen. Avocado wordt immers snel bruin.

Wil je voor de rest van het gezin de Taco Pasta Salade maken? Klik hier voor het recept


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Snij de pasta klein.

2
Done

Verhit 1/2 etlp olie in een koekenpan en rul het gehakt. | Als het gehakt klaar is voeg de mais toe en laat dit 2 minuten mee bakken. | Haal de pan van het fornuis.

3
Done

Pureer de avocado* met de 2 etlp kookvocht. | Roer de avocado door de pasta. | Voeg het gehakt met mais toe.

Wil je het hapje op een later moment serveren. Voeg dan nog niet de avocado toe en doe dit pas als je het hapje geeft.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Rabarber Jam zonder Gelatine | Babies Kitchen
previous
Rabarber Jam zonder Gelatine
Babyvoeding Rabarber Fruithapje | Babies Kitchen
next
Rabarber fruithapje

Add Your Comment