Rabarber Jam zonder Gelatine

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram rabarber
160 gram suiker
250 ml water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rabarber Jam zonder Gelatine

In alle eerlijkheid toen ik dit recept maakte wou ik Rabarber siroop maken. Echter was ik totaal niet aan het opletten en werd het dikker dan ik wou. Resultaat een heerlijke rabarber jam zonder gelatine. Nou gebruik ik deze jam niet alleen op brood of bij een warm croissant. Iets wat ik in beide gevallen nog niet eens heb gedaan. Nee deze jam heb ik geroerd door mijn yoghurtje met cruesli als een kleine suiker verwenning en als ik echt een feestje maak, dan maak ik Eton Mess! Hier volgt het recept van de week voor.

Nou zit er geen gelatine in, maar zoals je kunt raden zit er wel gewoon genoeg suiker in. Mijn man proefde het en vond het veelte zoet, wat de reden is dat ik het iets aan gepast heb in dit recept. Maar jam is gewoon zoet en rabarber weer zuur, dus een beetje suiker hoort er wel echt in.

Heb jij wel eens jam gemaakt? Wat is jouw tip?


Maak je een recept van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind! 

Steps

1
Done

Maak de rabarber schoon en snij in stukken. | Doe de rabarber met suiker en water in een sauspan en breng dit al roerend aan de kook. | Zet het vuur op middelhoog en laat het 20 minuten staan terwijl je geregeld even in de pan roert. |

2
Done

Haal de pan van het vuur en leg een zeef boven een kom. Haal de rabarber door de zeef en duw met de achterkant van een pollepel zoveel mogelijk van de rabarber sappen door de zeef. | Laat het mengsel afkoelen in de koelkast voor gebruik. Het moet nu de substantie van een Jam krijgen.

*Wat overblijf in de zeef is erg lekker door wat yoghurt heen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Taco Pasta Salade recept| Babies Kitchen
previous
Taco Pasta Salade
Baby TexMex Pasta | Babies Kitchen
next
Baby TexMex Pasta

Add Your Comment