2 stuks bouillonblokje | |
250 ml water | |
1 teen knoflook | |
1 sjalot | |
20 gram boter | |
300 gram Orzo | |
200 gram verse blad spinazie | |
50 gram Parmigiano (parmezaan) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Eens wat anders dan risotto
Iets wat al heel lang op mijn to-make lijst stond was orzo en inmiddels is het een van mijn favoriete zomer ingrediënten. Het is heel erg te vergelijken met Risotto, maar dan 1000x makkelijker om te maken wat fijn is als er kinderen om je heen dartelen. Waar je bij risotto steeds bij moet blijven om bouillon toe te voegen. Doe je nu alles in de pan, alleen af en toe even roeren en hun klaar binnen 10 minuten. Ik maakte als eerste poging spinazie parmezaan orzo. Te vergelijken met mijn spinazie risotto. De grote vraag was natuurlijk vooral wat zouden de kinderen er van vinden? Zouden zij het net zo lekker vinden als risotto? Zouden die bordjes leeg gaan. Inmiddels weet ik het antwoord en ja. Al is risotto toch nog iets meer favoriet, ook orzo is een kidsproof gerecht.
Deze zomer alleen al heb ik het meerdere malen gemaakt en dan vooral de koude variant als maaltijd en als lunch to-go voor mijn werk (zie recepthoekje.nl). De laatste keer dat ik een caprese orzo salade maakte was het zelfs zo dat Parker alleen al de koude orzo met alleen maar parmezaan al aan het eten was. Terwijl ik nog aan het koken was.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Breng 200 ml water met de bouillonblokjes aan de kook. | Zet de bouillon uit zodra de blokjes zijn opgelost. |
2
Done
|
Pel en snipper de knoflook en de ui. | Was de spinazie en hak deze grof. |
3
Done
|
Smelt de boter in een diepe pan. | Fruit de ui en de knoflook 2 minuten tot de ui glanzend is. | Voeg de orzo toe en roer deze door de boter. | Voeg 200 ml bouillon toe, de orzo moet onderstaand. Denk je dat je meer nodig hebt kun je altijd de rest van de bouillon nog toevoegen. | Laat de orzo koken volgens de aanwijzingen van de verpakken (zo'n 8 - 10 minuten). Roer wel geregeld in de pan. | |
4
Done
|
Zodra het vocht zo goed mogelijk is opgenomen en de orzo gaar is roer de spinazie er door heen. | Is de spinazie geslonken voeg dan de Paramigano toe en roer deze door de orzo. | Serveer direct! |