Spinazie Ricotta Ravioli

0 0
Spinazie Ricotta Ravioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pasta
300 gram pastabloem
3 eieren
1/2 theelepel zout
vulling
400 gram verse bladspinazie
80 gram parmezaanse kaas (geraspt)
200 gram ricotta
saus
3 trostomaten
2 tenen knoflook
60 ml witte wijn (optioneel)
125 ml slagroom (ongeklopt)
paar takjes tijm
20 cherry tomaten
3 eetlepels olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Spinazie Ricotta Ravioli

    Het is alweer een hele tijd geleden dat we onze pastamachine hebben gebruikt. Toch denk ik elke keer als ik ermee aan de slag ga: ‘Dit is helemaal niet zo ingewikkeld en zó lekker!’ Het enige waar je rekening mee moet houden bij het maken van verse pasta, is dat het wat tijd kost. Vroeger maakten we regelmatig zelf pasta en een van onze favorieten was ravioli gevuld met spinazie en ricotta.

    Bij gevulde pasta, zoals ravioli, moet je niet alleen denken aan het maken van het deeg, maar ook aan de vulling en een bijpassende saus. Dit recept vergt dus wat werk, maar is tegelijkertijd een geweldige activiteit om samen met je kinderen te doen. Het hoeft immers niet perfect te zijn – zolang het maar lekker is! En geloof me, zelfgemaakte pasta is altijd lekkerder. De romige vulling en de heerlijke tomatensaus maken dit gerecht helemaal af.

    Dus, haal die pastamachine uit de kast en waan je even in een Italiaanse keuken thuis!

    Nog nooit zelf pasta gemaakt? Bekijk hier een handige Jamie Oliver Food Tube tip over het kneden van pastadeeg.

    Vegetarische Spinazie Ricotta Ravioli - Kidshoekje.nl

    Veelgestelde vragen

    Hoe lang duurt het om deze ravioli te maken?
    Het maken van de pasta en de vulling duurt ongeveer 45 minuten. Inclusief koken en bereiden ben je in totaal ongeveer een uur bezig.

    Kan ik deze ravioli ook zonder pastamachine maken?
    Ja, je kunt het deeg ook met een deegroller uitrollen, al kost dat iets meer tijd en moeite. In het onderstaande recept geef ik ook aanwijzing voor het gebruik van een deegroller.

    Kan ik de ravioli invriezen?
    Zeker! Leg de ravioli op een bakplaat in de vriezer. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een zakje doen en tot 2 maanden bewaren.

    Is dit recept geschikt voor kinderen?
    Ja! Dit is een leuk en interactief recept om samen met kinderen te maken.

    Kan ik de vulling aanpassen?
    Absoluut! Voeg bijvoorbeeld wat Parmezaanse kaas toe of vervang de ricotta door geitenkaas voor een andere smaak.

    Hoe kan ik de ravioli uitsnijden?
    Hier kun je een special pasta of deegstempel voor gebruiken. Maar ook gewoon een klein glas of bakje. Ook kun je eventueel een vierkante vorm maken door een mes of pizza snijder te gebruiken. Let dan alleen wel goed op waar je de vulling hebt zitten.

    Spinazie Ricotta Ravioli - Kidshoekje.nl

    Steps

    1
    Done

    Pasta

    Leg het bloem als een berg op het schone aanrecht met een kuiltje in het midden. | Breek de eieren in de kuilt van de bloem samen met een snufje zout. | Kneed de eieren en bloem samen tot een goed glad deeg. Kneed het voor 10 tot 15 minuten. | Laat het deeg minimaal 10 minuten rusten in een kom met een vochtige theedoek er overheen.

    2
    Done

    Vulling

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. | Voeg de spinazie toe met een snufje (1/2 theelepel) zout en peper en laat de spinazie slinken terwijl je in de pan blijft roeren. | Laat de spinazie staan tot het vocht is verdampt ongeveer 8 - 10 minuten.

    3
    Done

    Haal de spinazie uit de pan en leg deze op een snijplank. | Dep de spinazie eventueel met keukenpapier of een schone theedoek wat af om extra vocht te verwijderen. | Hak de spinazie fijn. |

    4
    Done

    In een kom meng de spinazie met de ricotta en parmezaanse kaas. | Breng op smaak met 1/4 theelepel zout en peper.

    5
    Done

    Pasta

    Maak het werkblad schoon en bestuif met wat bloem. | Verdeel de pasta in twee gelijke stukken en bestuif je deegroller. | Rol elke deeg helft uit met een deegroller tot het flinter dun is (of gebruik een pastamachine.

    6
    Done

    Zet een bord klaar met wat bloem erop. | Bestrooi je werkblad nog eens met bloem en leg een van de deeg vellen er neer. | Duw met een deegstempel of een glad het deeg lichtjes aan. Snijd niet de hele vorm er al uit. | Doe dit over het hele vel, maar houd wel ruimte (2-3 cm) tussen de rondjes of vierkantjes.

    7
    Done

    Leg een theelepel met vulling in het midden van het vormpje. Zorg dat er wel nog genoeg ruimte is aan de randen. | Bestrijk de randen met wat water. | Leg het andere deegvel op de vulling en stamp deze goed aan met de stempel, zodat je het deeg er nu wel uitsnijd. | Duw de randen nog eens goed aan en leg ze op het bebloemde bord. Niet op elkaar.

    8
    Done

    Saus

    Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. | Was de trostomaten en snijd ze klein. | Voeg de tomaten en gepeste knoflook toe aan de pan en bak 10 minuten. | Hak de tijm klein en voeg samen met de wijn toe aan de tomaten. | Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten staan. | Haal de pan van het fornuis en pureer de saus.

    9
    Done

    Voeg de slagroom toe aan de saus in de pan. | Breng eventueel op smaak met zout en peper. | Was en halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de saus. Laat dit 4 minuten staan. |

    10
    Done

    Pasta koken

    Zet een grote pan water met een flinke snuf zout op het fornuis en breng dit aan de kook. | Kook de ravioli in de pan voor 7 - 8 minuten.

    11
    Done

    Serveer de Spinazie Ricotta Ravioli met de romige tomatensaus en wat extra Parmezaan.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Fish and Chips Dinerplank - Kidshoekje.nl
    previous
    Fish and Chips Dinerplank
    Bimi Gehakt Noedels - Kidshoekje.nl
    next
    Bimi gehakt noedels

    Add Your Comment