250 gram tempeh | |
1 etlp maïzena | |
600 gram wokgroente | |
400 gram rijst | |
olie | |
saus |
|
2 cm gember | |
2 tenen knoflook | |
1 etlp basterd suiker | |
1 etlp sesamolie | |
40 ml sojasaus |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Wij proberen dus bewuster te leven en tegenwoordig is het aanbod van vegetarische alternatieve uit eenlopend. Zelf ben ik geen fan van tofu. Het geeft mij flashbacks naar mijn studie tijd in China. Waar die tijd geweldig was. Kon ik de geur van tofu niet uitstaan. Een lange tijd dacht ik daardoor dat ik ook geen tempeh zou lusten. Raar eigenlijk want het is totaal iets anders. Ik besloot dus eens tempeh te maken. Ik had nog een sticky saus recept liggen en dacht dat zal wel goed werken, dus ik maakte sticky tempeh met rijst.
Nogmaal gesproken probeer ik geen suiker te verwerken in het avondeten. Kinderen kunnen al genoeg suiker op andere momenten binnen krijgen. Het avondeten moet juist voedzaam zijn. Toch wou ik heel graag dit recept uitproberen. Gelukkig, maar want het is heel lekker. En Parker vind dat ook. Waar zij niet zo weg is van rijst, at ze met haar 1 jaar de tempeh zo uit haar vuistje op. Logan daarin tegen vond de tempeh weer niks (geen idee of hij wel echt goed geproefd heeft), maar at wel de rijst en groente. Ach zolang ze maar proberen is deze mama blij.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
RijstBreng een pan water aan de kook. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
2
Done
|
sausSchil en rasp de gember. | Pers de knoflook. | Meng de gemberrasp en geperste knoflook in een kom met de suiker, sesamolie en sojasaus. | |
3
Done
|
Snij de tempeh in dunne reepjes. | Meng de tempeh met de maïzena. | Verhit een goede laag olie in een wokpan. Voeg de tempeh toe en bak deze in 8 minuten rondom bruin en krokant. | Voeg de saus toe en roer in de pan zodat de saus goed rondom de tempeh zit. Laat dit nog 5 minuten staan. | Haal de tempeh met een tang of schuimspaan uit de wok en leg op een bord. | Doe de wokgroente in de wok en roerbak deze met 1 etlp sesamolie nog even 6 minuten. | |
4
Done
|
ServerenVerdeel de rijst en groente over de borden en serveer de sticky tempeh er boven op. |