Sticky Tempeh met Rijst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram tempeh
1 etlp maïzena
600 gram wokgroente
400 gram rijst
olie
saus
2 cm gember
2 tenen knoflook
1 etlp basterd suiker
1 etlp sesamolie
40 ml sojasaus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch

Directions

Sticky Tempeh met Rijst

Wij proberen dus bewuster te leven en tegenwoordig is het aanbod van vegetarische alternatieve uit eenlopend. Zelf ben ik geen fan van tofu. Het geeft mij flashbacks naar mijn studie tijd in China. Waar die tijd geweldig was. Kon ik de geur van tofu niet uitstaan. Een lange tijd dacht ik daardoor dat ik ook geen tempeh zou lusten. Raar eigenlijk want het is totaal iets anders. Ik besloot dus eens tempeh te maken. Ik had nog een sticky saus recept liggen en dacht dat zal wel goed werken, dus ik maakte sticky tempeh met rijst.

Nogmaal gesproken probeer ik geen suiker te verwerken in het avondeten. Kinderen kunnen al genoeg suiker op andere momenten binnen krijgen. Het avondeten moet juist voedzaam zijn. Toch wou ik heel graag dit recept uitproberen. Gelukkig, maar want het is heel lekker. En Parker vind dat ook. Waar zij niet zo weg is van rijst, at ze met haar 1 jaar de tempeh zo uit haar vuistje op. Logan daarin tegen vond de tempeh weer niks (geen idee of hij wel echt goed geproefd heeft), maar at wel de rijst en groente. Ach zolang ze maar proberen is deze mama blij.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

saus

Schil en rasp de gember. | Pers de knoflook. | Meng de gemberrasp en geperste knoflook in een kom met de suiker, sesamolie en sojasaus. |

3
Done

Snij de tempeh in dunne reepjes. | Meng de tempeh met de maïzena. | Verhit een goede laag olie in een wokpan. Voeg de tempeh toe en bak deze in 8 minuten rondom bruin en krokant. | Voeg de saus toe en roer in de pan zodat de saus goed rondom de tempeh zit. Laat dit nog 5 minuten staan. | Haal de tempeh met een tang of schuimspaan uit de wok en leg op een bord. | Doe de wokgroente in de wok en roerbak deze met 1 etlp sesamolie nog even 6 minuten. |

4
Done

Serveren

Verdeel de rijst en groente over de borden en serveer de sticky tempeh er boven op.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Peren-Honing Taart | Babies Kitchen
previous
Peren-Honing Taart
Snelle Kaneelbroodjes | Babies Kitchen
next
Snelle Kaneelbroodjes

Add Your Comment