Sticky Toffee Pudding (+ Karamelsaus)

0 0
Sticky Toffee Pudding (+ Karamelsaus)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram dadels (zonder pit)
225 ml kokend water
175 gram bloem
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
75 gram ongezouten boter (zacht)
150 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
Karamelsaus
100 gram ongezouten boter (zacht)
200 gram bruine basterdsuiker
1/4 theelepel zout
200 ml slagroom (ongeklopt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Sticky Toffee Pudding (+ Karamelsaus)

Tijdens mijn zwangerschap van Logan, kon ik geen zoete dingen zien of ik werd al misselijk. Bij Parker was dat een ander geval. Tijdens het boodschappen doen, vooral met honger, kwamen er dan wel eens een combinatie van ingrediënten op de band waarbij je de vraag kunt stellen: wat ga je er mee doen? Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik bijvoorbeeld weer op eens dadels en die zijn natuurlijk alleen echt lekker als ze zacht zijn. Maar wat doe je er mee als ze dat juist niet meer zijn. Ik heb het recept voor jouw waar ik mijn zoete cravings tijdens de zwangerschap goed mee door kwam: Sticky Toffee Pudding!

De eerste keer dat ik echt goede sticky toffee pudding at was in Australië. Het is dan ook een echt brits gerecht, wat ook in Australië immens populair is. Het is een echt comfort food dessert, wat onwijs rijk is aan toffee smaak en waar ik niet van kan stoppen met eten. I love it! En laat dit heerlijke dessert nou net gemaakt worden met dadels. De cake op zich,  is heel erg lekker maar die plakkerige karamelsaus maakt het natuurlijk wel echt af.

Het recept voor de karamelsaus staat in het sticky toffee pudding recept. Je kunt het echter ook gewoon los maken voor bijvoorbeeld over vanille ijs of bij je pannenkoeken. Een recept dat als je eenmaal een potje hebt gemaakt, je niet meer zonder kan!

 


Recepthoekje 12-06-2018

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakblik in met boter of bakspray.|

2
Done

Kook 225 ml water. | Doe de dadels (zonder pit) in een kom en schenk het gekookte water eroverheen. | Laat dit minimaal 5 minuten weken.|

3
Done

In een grote kom mix 150 gram suiker en 75 gram boter tot een luchtig en kruimige substantie. | Mix de eieren er doorheen. |

4
Done

Haal de dadels uit het water, maar bewaar het water wel. | Snijd de dadels fijn.| Voeg de dadels en het het water (225 ml) toe aan het suikermengsel. |

5
Done

In een kom roer het bloem, baking soda, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. | Voeg het bloemmengsel toe aan het suikermengsel. | Mix alles tot een glad beslag. |

6
Done

Schenk het beslag in de bakvorm. | Zet de bakvorm in de oven voor 30-35 minuten.

7
Done

Karamelsaus

Neem een steelpannetje en doe hier 100 gram boter, 200 gram suiker, een zout en de slagroom in. | Laat de boter op een laag vuur smelten in de pan. Roer eventueel om verbranding te voorkomen. | Laat de saus vervolgens op een laag vuur zachtjes inkoken (10-15 minuten).

8
Done

Haal de cake uit de oven en giet 1/4 van de karamelsaus over de cake. Doe dit na 5 minuten nog één keer. | Schenk de rest van de saus in een kommetje of potje om af te laten koelen voor later gebruik bij het serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mandarijn Kip Salade - Kidshoekje.nl
previous
Mandarijn Kip Salade
Frisse Aardappel Kip Salade - Kidshoekje.nl
next
Frisse Aardappel Kip Salade

Add Your Comment