Directions
Teriyaki Groente Spies van de BBQ
Zal het nog eens langer dan één dag 30 graden worden deze maand? Vorige week vrijdag was het eindelijk weer eens echt zomers weer en dat betekende dat de barbecue direct aanging. Zoals waarschijnlijk bij veel Nederlanders. Ik besloot dat ik eens wat meer op de barbecue wou proberen dan alleen een stukje (vegetarisch)vlees en maakte daarom teriyaki groente spies van de BBQ.
Sinds ik kinderen heb vinden ik het belangrijker dan ooit dat er bij elke (avond)maaltijd wel groente zit. Meestal serveer ik een bord met rauw korst, gezien een salade vaak niet gewaardeerd wordt, bij de barbecue. Maar nu wou ik dus een gegrilde groente maken en wel met een heerlijke geglaceerde teriyaki saus er overheen.
Wat vonden de kids? Logan wou alleen de paprika en Parker werd die avond ziek dus had nergens zin in. Wat vond ik? Heerlijk! Dit ga ik vaker doen en zeker ook meer experimenteren met groente spiesen en marinade’s hopelijk wordt deze zomer nog genoeg barbecue dagen verwacht dan kan ik even lekker aan de slag.
Ingrediënten Toegelicht:
Teriyaki saus – kun je zelf maken (hieronder het recept) of gewoon een kant-en-klare woksaus gebruiken.
Groente – Heb je andere groente in huis, dan kun je deze uiteraard toevoegen. Ook een stukje bosui past hier perfect bij!
(Recepthoekje 05-08-2020)
Steps
1
Done
|
Indien je saté prikkers gebruikt in plaats van bbq spiezen. Zet dan de saté prikkers in een glas of bak met water. |
2
Done
|
Maak de Champignons schoon en halveer ze. | Was de paprikaś en verwijder de steel en zaadlijst. | Snij de rest ik grote stukken. | Was de courgette. Snij de uiteinde er af en de courgette door de lengte door de helft. Snij halve manen van 4 cm dik. | Doe de groente in een kom. |
3
Done
|
Teriyaki sausIn een sauspan met de sojasaus, 30 ml water, rijstazijn, suiker, geperste knoflook en geraspte gember. Breng dit al roerend aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager. | |
4
Done
|
Doe de teriyaki saus bij de groenten en hussel alles goed door elkaar. | Laat dit afgedekt in de koelkast staan tot je de stokjes gaat maken voor het barbecueën. (Minimaal 20 minuten) |
5
Done
|
Rijg de groente om en om aan de spiesjes en leg ze op een bord. Er kunnen op een gewone saté prikker 2 stuks van elke groente op een spies.| |
6
Done
|
Leg de spiesen op de barbecue (die uiteraard al aan is) en draai de spiesjes regelmatig op. De spiesjes zijn in ongeveer 12-15 minuten klaar. |