8 pistoletjes | |
8 chipolata worstjes | |
3 avocado | |
300 gram mais (uit blik) | |
300 gram kidneybonen (uit blik) | |
200 gram salsa (mild) | |
8 cheddar plakken | |
geraspte kaas (cheddar) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Van de barbecue of grill
Ook wij, die van koken houden en graag experimenteren met recepten, zijn wel eens kooks-inspiratieloos! Ik heb een eindeloze lijst van recepten die ik ooit nog eens wil proberen en maken. Maar soms is het, het allemaal even niet. Pinterest, kookboeken en kooktijdschriften zijn dan uitstekend voor wat inspiratie.
Marcel wou hotdogs en kwam op het idee voor een Mexicaanse Hotdog, dat hij had gezien in de Aller Hande. Leek me goed, ik hou wel van een loaded hotdog en TexMex of Mexicaans dat is altijd wel een succes bij mij en de kinderen tevens ook. Naar het Aller Hande recept heb ik eigenlijk niet echt meer gekeken, ik had gewoon net dat beetje inspiratie nodig om te komen op het idee voor een TexMex Hotdog. Ik zeg geen Mexicaanse Hotdog, want laten we eerlijk zijn 80% van wat we in Nederland ‘Mexicaans’ noemen is eerder uit de TexMex keuken geïnspireerd.
Een TexMex Hotdog dus, een twist aan de hotdog klassieker met een lekkere salsa die zeker ook bij de kinderen een succes was.
Logan (2 jaar) zie ik nu nog geen hotdog broodje naar binnen werken. Voor hem werd het dus een de-constructed hotdog. Met wat mais, bonen en avocado die ik al apart had gehouden (salsa was pittig) plus een chipolata worstje in stukjes. Okay ik voegde ook nog wat snoeptomaatjes voor meneer toe. Een TexMex Feestje op een bord. Perfect voor een zomerse Barbecue of gewoon vanuit de grillpan.
Op zoek naar meer barbecue recepten voor deze zomer? Klik hier
1
Done
|
BroodjesVerwarm de oven voor op 180-200 graden (zie verpakking van de broodjes) | Bak de pistoletjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Haal de broodjes uit de oven, maar zet de oven nog niet uit. | Snijd de pistoletjes in aan de bovenzijde en probeer ze iets open te trekken. | Doe wat kaas in het pistoletjes en leg nog 3-4 minuten in de oven. Tot de kaas is gesmolten. | |
2
Done
|
BBQSteek de barbecue aan of verhit een grillpan. | Grill de worstjes 8 minuten gaar. | |
3
Done
|
ToppingGiet de kidneybonen en mais in een zeef en spoel af met koud water. Laat de bonen en mais goed uitlekken. | Halveer de avocado's, verwijder de pit, haal het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. | In een kom meng de kidneybonen, mais, avocado en salsa door elkaar. |
4
Done
|
HOTDOGLeg een worstje in de pistolet en schep er wat van de bonen salsa op. | Rasp tot slot er nog wat kaas overheen. | Serveer direct. |