Directions
Thaise Rijstschotel
Hoi, ik ben Wendy en ik ben verslaafd aan kookboeken! Zelf zie ik het niet als een probleem hoor; het is nog onder controle, en Marcel vindt het ook nog oké, zolang ik af en toe iets lekkers voor hem kook! Inmiddels heb ik een aardige collectie staan in mijn speciale kookboekenkast. Er kunnen echter altijd meer bij, en ik mag zelfs nog een kast kopen, althans als ik dezelfde kast vind (wat nog een probleem is, aangezien ik niet meer weet waar hij vandaan komt).
Als ik een goed kookboek voor een koopje zie liggen, kan ik het niet laten liggen. Zo kwam ik het kookboek ‘Skinny Weeks & Wicked Weekends’ van Gizzi Erkins tegen voor 8 euro. Een boek dat al enige tijd op mijn lijstje staat, omdat ik ook fan ben van haar andere boek ‘Gizzi’s Keukenmagie‘. Inmiddels heb ik er twee gerechten uit gemaakt. Het recept voor Japchae vonden we wat flauw, maar de Thaise rijstschotel met kip beviel ons wel, en daarom deel ik het graag met jullie! Wel heb ik wat dingen aangepast met wat ik nog in huis had, om zo min mogelijk extra in huis te hoeven halen. De saus is onwijs lekker, en de groenten zijn op zich niet nodig, maar geven wel een verfrissende smaak.
FAQ
- Kan ik de currypasta vervangen door iets anders als ik geen currypasta heb?
Ja, als je geen currypasta hebt, kun je een mengsel van kerriepoeder, knoflook en gember gebruiken voor een vergelijkbare smaak. Voeg dit toe aan de olie en sauteer voordat je de kokosmelk toevoegt. - Welke alternatieven kan ik gebruiken voor kipdijfilet?
Als je geen kipdijfilet hebt, kun je kipfilet of als vegetarische optie tofu gebruiken. Zorg ervoor dat je de kip of tofu marineert voor extra smaak. - Hoe kan ik de saus dikker maken als deze te dun is?
Als de saus te dun is, kun je een maïzena-mengsel toevoegen. Meng 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water en voeg dit langzaam toe aan de saus terwijl je roert, tot de gewenste dikte is bereikt. - Moet ik de limoenbladeren uit de saus halen voordat ik serveer?
Ja, je moet de limoenbladeren uit de saus halen voordat je serveert, omdat ze voornamelijk zijn toegevoegd om smaak te geven tijdens het koken. Zorg ervoor dat je ze eruit vist voordat je de rijstschotel serveert.
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)
Steps
1
Done
|
RijstBreng een pan met water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
Kip MarinerenSnijd de kip in stukjes. | Doe de kip in een kom met kerriepoeder, 1/4 theelepel zout en 1 eetlepel olie. | Roer alles goed door elkaar en laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. |
3
Done
|
SausVerwarm 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Voeg de currypasta toe en roer deze door de olie. Laat 2 minuten staan terwijl je roert. | Verkruimel het halve bouillonblokje in de pan. Schenk de kokosmelk en 200 ml water in de pan. | Voeg de pindakaas, suiker en limoenbladen toe en roer alles goed door. | Breng alles aan de kook. Zet het vuur iets later en laat het nog eens 8 minuten pruttelen. | |
4
Done
|
Verwarm een grillpan. | Gril de kip 10 minuten aan beide kanten tot hij gaar is. | |
5
Done
|
Was en snijd de komkommer. | Was de bosuien en snijd in dunne reepjes. | |
6
Done
|
Verwarm een koekenpan. | Rooster de pinda's 3 minuten. Let op dat het niet verbrand. | |
7
Done
|
Verdeel de rijst over de borden. | Verdeel de kip en saus over de rijst. | Serveer met komkommer, bosui en pinda's. | Serveer direct! |