Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Onze snelkookpan gebruik ik niet heel vaak, maar als ik het gebruik is het vaak voor aardappels of rijst. Vooral rijst vind ik ideaal om te maken. Het is iets sneller, maar vooral gewoon veel lekkerder. Als wij Mexicaans of beter gezegd TexMex eten, maak ik heel soms ook rijst erbij. Vooral nu wij vrijwel alleen nog vegetarisch eten, is rijst een mooie toevoeging. Ik wou een paprika stoof maken met rijst en besloot in plaats van gewone rijst eens tomatenrijst uit de snelkookpan te maken. Vooral ook omdat mijn zoon dol is op tomatenrijst.
Tomatenrijst heeft natuurlijk veel meer smaak dan gewone witte rijst, al blijft zijn favoriet toch nog wel kokosrijst. Dat is immers net een dessert, maar omdat nou bij Mexicaans te serveren? Het werd dus een Mexicaanse tomaten rijst. Erg lekker als bijgerecht of met wat andere ingrediënten in een burrito te doen. Je zou de rijst zelfs in een Mexicaanse rijstbowl kunnen doen.
Bekijk ook eens:
Maak je het recept? Deel het vooral ook op de socials en vergeet dan niet @kidshoekje (Instagram) en #kidshoekje te taggen. Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!
1
Done
|
Doe de rijst, tomatenblokjes, knoflookpoeder, verkruimeld bouillonblokje en water in de snelkookpan en roer alles goed door. | Doe de Instant Pot dicht en de stoomknop op dicht.| Zet de Instant Pot op hoog en kook voor 3 minuten (of laag voor 12 minuten). | Als de Instant Pot klaar is laat hem dan 15 minuten staan om zelf de druk los te laten. | Daarna kun je voorzichtig de stoomknop gebruiken voor laatste beetje druk los te laten. |
2
Done
|
Schenk de kokosolie over de rijst. | Roer de olie door de rijst heen en leg de deksel nogmaals op de pan. Laat de rijst nog 5 minuten rusten. | Serveer! |