Gingerbread Cupcake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram ongezouten boter
60 gram donkere basterd suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
60 ml schenkstroop/pannenkoeken stroop
60 ml melk (plantaardig)
95 gram Bloem
1/4 theelepel/snufje baking soda
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
Frosting
130 gram ongezouten boter
250 gram poedersuiker
1/4 theelepel kaneel
2 eetlepels melk (plantaardig)
1/2 theelepel vanille extract
extra
gemberkoek mannetjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Gingerbread Cupcake

Gingebread is een smaak die ik absoluut associeer met de kerstdagen. Gingebreadhouse, Gingerbread Latte, Gingebread koekjes en nu ook de Gingebread Cupcake! Gingerbread zou je bijna met onze speculaas kunnen vergelijken. Heb ik dan ook geen gemberpoeder of kaneel in huis dan gebruik ik vaak voor gingebread recepten gewoon speculaaskruiden.

De kerstdagen staan letterlijk voor de deur, met morgen al kerstavond. Mocht je nog je gasten of de gastdame/heer met wat lekkers en spectaculairs willen verrassen. Maak dan deze super cute Gingebread Cupcakes met een kaneel frosting en een gemberkoek mannetje om het af te maken. Klinkt ingewikkeld, maar is het absoluut niet. Het enige is de juiste ingrediënten in huis hebben en wat Christmas-Spirit!!!

Happy Christmas Baking!

 

Gingerbread Koekjes zelf maken?  Klik hier voor hett recept.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vul een cupcake bakvorm met cupcake bakpapiertjes. |

2
Done

Smelt de boter in een hitte bestendige kom in de magnetron. | Doe de boter met de suiker in een grote kom. | Mix het ei, de vanille, stroop erdoorheen. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, baking soda, bakpoeder, gember poeder, kaneel poeder en zout. Roer goed door. | Voeg de bloem om-en-m samen met de melk toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed glad gemixt beslag hebt.

4
Done

Schenk of schep het beslag in de cupcake bakvorm. De cups moeten voor 3/4 vol zijn. | Zet de cupcake bakvorm in de oven voor 18-20 minuten. | Als je een prikker in het midden van een cupcake prikt en deze zonder beslag eraan eruit komt zijn de cupcakes klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen.

5
Done

Topping

In een kom mix de boter glad. | Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. | Voeg de melk, vanille extract en kaneel toe en mix deze door de frosting. | Doe de frosting in een spuitzak en spuit deze op de cupcakes. | Maak af met wat kaneel en een gemberman koekje.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Choco-Mock-Tini - Kidshoekje.nl
previous
Choco-Mock-Tini
Tomatenrijst uit de Snelkookpan - Kidshoekje.nl
next
Tomatenrijst uit de Snelkookpan

Add Your Comment