1 rode ui | |
1 knoflookteen | |
300 gram risottorijst | |
40 gram + extra parmezaan | |
400 gram tomatenblokjes (uit blik) | |
500 ml (1 blokje + 500 ml water) groentenbouillon |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Risotto is altijd wel een dingetje het kost namelijk enige geduld, maar ik ben er wel dol op. Staat het ergens op de kaart dan neem ik het over het algemeen wel. Toen wij een weekje naar Center Parcs waren had Logan tomatenrijst gekregen. Hij vond het heerlijk. Hij is namelijk nogal dol op tomaten. Eenmaal thuis besloot ik daarom tomatenrisotto te maken. Lekker met veel paramagina (een tweede favoriet). Ook dit ging er in met een blij geneurie. Ja mijn zoon gaan zingen (neuriën) als hij iets echt lekker vind en het eten verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Vanaf 9 maanden kun je dit gerecht ook best in een kleine hoeveelheid aan jouw baby laten proeven.
1
Done
|
Pel en snipper een ui. | Verhit een beetje olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en pers de knoflookteen hierin. Fruit dit tot de ui glazig ziet. | Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze 2 minuten mee. | Zet het vuur iets hoger en voeg de rijst toe en roer alles goed door tot de korrels glazig zijn. Ongeveer 2 minuten. | Voeg 100 ml bouillon toe. Blijf roeren tot de vocht is opgenomen en voeg vervolgens nog een soeplepel toe. Herhaal dit tot alle bouillon is opgelost. | Voeg 40 gram geraspte parmezaan toe en reor deze er doorheen. | De risotto is klaar als de rijst beetgaar en lekker smeuïg is. | Serveer er wat extra parmazaan op de tafel bij. |