Appel Pindakaas Tosti

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

6 etlps Pindakaas
4 Appel
4 etlp Honing
2 tlp Kaneel
8 sneetjes Brood
smeerboter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lunch

Directions

Appel Pindakaas Tosti

Misschien komt dit recept je al bekend voor. Ik heb dit recept namelijk al eens gedeeld met een link naar de website ‘Koken met Aanbiedingen’. Voor die website maakte ik namelijk dit lekkere kinderlunchrecept. Helaas bestaat de website al ruim een jaar niet meer en werkt de link naar het recept dus ook niet meer. Gezien ik wel zin had ik een appel pindakaas tosti, is dit het perfecte moment het recept nogmaals te delen. Nu in zijn geheel op Babies Kitchen.

Bij een tosti zullen de meeste mensen denken aan kaas en ham. De optie voor tosti’s zijn eindeloos, al hou ik zelf ook wel gewoon van een tosti met alleen kaas. Er zijn zelfs hele tosti kookboeken waarin je, je tosti inspiratie vol op kan doen. Tosti’s zijn een makkelijke lunch maaltijd die toch altijd speciaal aanvoelen. Kregen we een tosti dan was dat weer eens wat anders dan de boterham. Tevens wordt de tosti ook niet alleen meer gemaakt met witbrood. Je kunt tegenwoordig ook gewoon oerbrood tosti’s of spelt tosti’s bestellen. Liever geen witbrood aan je kids geven is dus geen excuus om een tosti te maken.

MAAR IK HEB GEEN TOSTI IJZER! Al denk ik dat toch wel 75% van de Nederlandse huishoudens een tosti ijzer in huis hebben hoeft dit absoluut geen probleem te zijn. Je kunt het net zo goed in een koekenpan doen. Eerlijk gezegd maak ik deze appel pindakaas tosti zelfs liever in een koekenpan (zie recept)!

Ik hoop in elk geval jullie weer wat tosti inspiratie te hebben gegeven. En geloof mij ‘mama’s, papa’s, oma’s, opa’s of andere.’ Hou je van pindakaas dan maak je dit met liefde ook voor jezelf!

Koken met je Kinderen: Laat ze zelf lekker smeren en hun grilled sandwich samenstellen. Gezellig samen lunch maken op de woensdagmiddag!

Steps

1
Done

Verwarm een koekenpan. *(Je kunt natuurlijk ook een tosti ijzer gebruiken.)

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

2
Done

Neem twee sneetjes brood en besmeer beide aan één kant in met boter. Keer de sneetjes brood om en besmeer deze met pindakaas. Leg op een sneetje wat plakjes appel, gevolgd door 1 etlp honing en een snufje kaneel. Leg de andere boterham met de pindakaas kant erop.

Draai het vuur onder de pan iets lager en leg de tosti in de pan. Gril de tosti aan beide kant tot deze goudbruin gegrilled zijn en de pindakaas lekker gesmolten is.

Haal de tosti uit de pan en snij deze door de helft.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sticky Mango Kippenpoten - Babies Kitchen recept
previous
Mango Sticky Kippenpootjes
tomatenrisotto - Babies Kitchen
next
Tomatenrisotto

Add Your Comment