500 ml water | |
1 bouillonblokje | |
300 gram risottorijst | |
2 etlp Olijfolie | |
800 gram (2 blikken) Fijngesneden tomaten knoflook-ui | |
100 gram Parmezaan | |
40 gram boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ovengerecht
Zin in risotto maar geen tijd om een half uur in de pan te roeren met kinderen om je heen? Maak eens tomatenrisotto uit de oven. Vijf minuten voorbereiding en de rest doet de oven.
Waar risotto een hele tijd echt iets is geweest waarvan ik overtuigd was dat kan ik niet maken? Is het de afgelopen jaren echt een favoriete gerecht bij ons in huis geworden. Van tomatenrisotto tot spinazierisotto, ik ben er dol op en nog belangrijker mijn kinderen zijn er gek op. Vooral Logan ik weet gewoon dat als ik risotto maak ik extra moet maken. Hij wil altijd een tweede portie en dan het liefst nog wat over houden zodat hij de volgende dag met lunch het weer kan eten. Yup! Ik verzin dit niet. Ook is het een gerecht dat Parker (2 is nee) over het algemeen wel wat van eet. Een kidsproof gerecht in mijn ogen dus en vanaf 9 maanden kan jouw baby er ook van genieten.
Een tijdje terug vertelde mijn collega dat zij risotto uit de oven had gegeten en hier kon ik mij dus helemaal niets bij voorstellen. Risotto is een gerecht wat zoveel aandacht (en liefde) nodig hebt. Dat kun je toch niet hup de oven in gooien zonder dat het droog wordt. Dat moest en zou ik dus ook proberen en ik vond een recept concept ervoor in de Allerhande. Deze maakten het eerst een deel in een pan die dan in de oven ging. Ja zo’n pan heb ik momenteel niet, dus besloot ik het nog eens anders aan te pakken. Als dit maar goed gaat!
Het lijkt wel een romantische comedy dit verhaal (je weet het einde al te voorspellen), want uiteraard als ik het deel op de blog dan is het goed gekomen en een succes. Terwijl ik het maakte had ik er weinig vertrouwen in. Ik was al aan het bedenken wat ik zou halen bij de McDonnald’s. Maar ik haalde het uit de oven roerde de kaas en de boter erdoorheen en het zag er zowaar eetbaar uit.
De taste test: Lekker! De risottokorrel smaakt wel iets meer al-dente, maar echt niet vies. Een recept wat je zeker op standby in je receptenboekje wil hebben voor een makkelijke maaltijd. Ik had zelfs ’s middags alles al klaar gezet zodat ik ’s avonds alleen nog de oven aan hoefde en hup erin. Ideaal voor onze zwemlesdagen ook. En Logan? Die had uiteraard een tweede keer opgeschept en was blij dat deze mama weer veelte veel had gemaakt!
Klik hier voor het recept uit de Allerhande wat ik als basis heb gebruikt.
Heb je dit gerecht of een van de andere recepten van Kidshoekje.nl gemaakt? Deel het dan vooral op social media en vergeet niet @kidshoekje te taggen. Ook kun je gebruik maken van de hashtag #kidshoekjenl. Zie ik de post voorbij komen dan zal ik het zeker delen.
1
Done
|
VoorbereidingBreng het water met het bouillonblokje aan de kook. | Haal de pan van het vuur als het bouillonblokje volledig is opgelost. | Verwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
OvenschaalDoe 1 etlp olie in een ovenschaal. Verdeel over de bodem. | Doe de risottorijst in de ovenschaal en hier over de andere eetlepel olie. | Hussel de rijst goed door de olie heen zodat alle korrels bedekt zijn. | Schenk de bouillon en tomaten bij de rijst en roer alles goed door. | Zet de ovenschaal in de voor verwarmde oven voor 30 minuten. | |
3
Done
|
Haal de ovenschaal uit de oven en doe 2/3 van de geraspte Parmezaan bij de risotto samen met de boter. Roer alles goed door. Je moet een smeuïge risotto hebben, als het te droog is doe er dan nog wat kokend water bij. | Serveer de risotto met de overige Parmezaan. |