250 gram + extra bloem | |
150 gram boter (ongezout) | |
125 gram suiker | |
4 etlp melk (plantaardig) | |
decoratiestiften | |
vershoudfolie | |
bakpapier | |
deegroller | |
lettervormen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas Recept
De Sint is in het land en dat betekend dat de nodige chocolade letters als maanden in de winkels zijn te vinden en waarschijnlijk een van deze dagen in de schoen. Logan houdt dus niet van chocolade (al vind hij soms witte chocolade nog wel lekker). Waar het mij in eerste instantie een leuk idee leek om chocolade letters te versieren (iets wat we mogelijk nog wel gaan doen). Kwam plotseling een ander idee bij mij naar boven: Letterkoekjes of Koekjesletters! Suikerkoekjes in de vorm van letters die de kids heerlijk zelf kunnen versieren.
Bij elke feestdagen bak ik maar wat graag met de kids koekjes. Nou heeft het Sinterklaasfeest uiteraard zijn eigen klassieke koekjes: pepernoten (kruidnoten) en speculaas. Toch besloot ik dat deze letterkoekjes ook wel heel leuk zijn. Wij hebben diverse groten letter uitstekers, maar als je die niet hebt, kun je natuurlijk ook gewoon letters met een mes uitsnijden. Zo uit de losse pols, of maak eerst met papier een sjabloon en leg deze op het deeg en snij het dan uit.
Voor het versieren van de letters kun je alle kanten op gaan. Wij hebben decoratiestiften en letterversiering gebruikt. Uiteraard kun je ook mini-pepernoten (schuddebuikjes) of andere versiering gebruiken. Het beloofd in elk geval een gezellige bakmiddag te worden!
Voor meer Sinterklaas recepten klik hier
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Als ik het zie zal ik het zeker delen.
1
Done
|
In een kom mix de suiker of boter met een mixer of keukenmachine. | Voeg de melk en de bloem toe en mix alles door elkaar tot een samenhangend deeg. | *Is het deeg te nat, voeg wat bloem toe. Is het te droog, voeg wat melk toe. | Kneed het deeg nog even kort met de hand tot een bal. | Leg het deeg op een stuk folie en rol het tot een worst van 5 cm dik. | Leg het deeg in de koelkast voor minimaal 30 minuten. | Je kunt het deeg eventueel ook in vriezen voor later gebruik. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Bestrooi wat bloem op een schoon oppervlakte zoals het aanrecht. | Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. | Dip de uitstekers in het bloem en steek de letters uit het deeg. Let de koekjes op de bakplaat. | Kun je geen letters meer uit het deeg halen, kneed dan al het deeg weer samen en rol nogmaals uit. | Herhaal dit tot het deeg op is. |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Hou de oven goed in de gaten. Elke oven is anders en je wilt de koekjes niet verbranden. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze decoreert. |
5
Done
|
DecorerenAls de koekjes compleet zijn afgekoeld kun je de koekjes decoreren zo als jullie het zelf willen. | Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel/bak. |