8 st tortilla wraps | |
1 etlp olijfolie | |
1 etlp mexicaanse kruidenmix |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Snack
Voor een nieuw project ben ik uitgebreid met smaken en teksturen in salades aan het experimenteren. Salades zijn natuurlijk niet iets waarbij je meteen aan kinderen denkt. Voor een Mexicaanse salade maakte ik echter tortilla reepjes (taco strips). Zelfgemaakte chipjes in de vorm van reepjes die je lekker op een salade of soep kan toevoegen. Of zoals ik doe gewoon lekker kan snacken.
Voordeel van deze zelfgemaakte tortilla chipjes? Je bepaald zelf welke kruiden en hoeveelheid zout erop gaat. Perfect dus om aan de kids te geven als snack. Daarnaast kunnen ze uiteraard mee helpen bij het maken van de reepjes.
Laat ze helpen bij het snijden van de reepjes en natuurlijk hun eigen tortilla reepjes kruiden.
Je kunt zelf bepalen welke kruiden je de tortilla reepjes geeft. Ik heb gebruik gemaakt van een Mexicaanse kruiden mix (zie hieronder recept). Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen paprika poeder of ranch kruiden te gebruiken. Maar net wat jouw kids lekker vinden.
Mexicaanse kruiden mix:
– 1/2 tlp chili poeder
– 1/4 tlp knoflookpoeder
– 2 tlp komijn poeder
– 1/2 tlp paprikapoeder
– snufje peper en zout
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Verdeel de tortilla reepjes over de bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Zet de bakplaat in de voor verwarmde oven en bak de reepjes 5 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en draai de reepjes om of hussel ze wat door elkaar. Zet de bakplaat terug in de oven en bak ze nog 3-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Let op de tortilla reepjes kunnen snel verbranden. Blijf dus in de buurt van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de tortilla reepjes compleet afkoelen. Terwijl ze afkoelen worden ze ook wat krokanter. |
4
Done
|
BewarenBewaar de tortilla reepjes in een luchtdichte doos of bak. |