Peppermint Chocolate Chip Brookies
Recept van Weelicious

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram pure chocolade (chips of stukjes)
8 gram ongezoute boter
1 etlp plantaardige olie (zonnebloem of kokos)
1 ei
1 tlp vanille extract
75 gram lichte basterd suiker
30 gram bloem
snufje zout
1 tlp bakpoeder
100 gram pepermunt candy cane
poedersuiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kerstkoekjes

Directions

Peppermint Chocolate Chip Brookies

Zeg dat maar eens 10x snel achter elkaar: Peppermint Chocolate Chip Brookies! Zodra de feestdagen er aankomen zie je de meest mooie en heerlijke recepten op social media en online voorbij komen. Ik struin dan maar wat graag Pinterest, Instagram en mijn favoriete blogs af om wat inspiratie op te doen. Of gewoon andere hun recepten uit te proberen. Bij de kerstdagen horen gewoon koekjes en op Instagram stories zag ik een van mijn favoriete bloggers Catherine McCord van Weelicious met haar kids peppermint brookies maken. Ik ben dol op de combinatie van peppermint en chocolade en bak maar wat graag koekjes met de feestdagen. Die moest ik dus maken.

Brookies? Brookies zijn brownie cookies. Lekker cake-ig in de vorm van koekjes. De peppermint chocolate chip brookies bevatten candy canes en stukjes chocolade. Candy Canes kun je tijdens de feestdagen bijna in alle supermarkten en snoepwinkels wel vinden. Leuk om in de boom te hangen of te gebruiken in deze heerlijke brookies.

Koken met je Kids 

Afwegen (de wat oudere kids), mengen en natuurlijk de candy canes lekker stuk slaan. Laat ook de handjes lekker vies worden bij het draaien van de balletjes voor op de bakplaat. Samen koekjes bakken is het aller leukste!

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Doe de boter, olie en de helft van de chocolade in een kom geschikt voor de magnetron. Doe de kom voor 1 minuut in de magnetron op 600 watt. Tot de chocolade compleet is gesmolten. Roer eventueel halverwege even in de kom. Laat de chocolade iets afkoelen.

3
Done

In een grote kom meng het ei, de vanille extract en lichte basterd suiker. Roer de chocolade er doorheen.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de bloem toe aan de chocolade en roer alles door elkaar tot je een goed gemengd beslag hebt.

4
Done

Hak of sla de candy canes in kleine stukjes in een schone keukendoek.

Voeg de rest van de chocolade en candy cane stukjes toe aan het beslag en roer dit er doorheen.
Zet het beslag 10 minuten in de vriezer om wat steviger te worden.

5
Done

Met een ijsschep of een eetlepel schep neem wat beslag, draai hier een bolletje van en leg dit op de bakplaat.

Zet de bakplaat voor 12 minuten in de oven tot de bovenkant van de koekjes wat gebroken zijn.

6
Done

Haal de bakplaat uit de oven en laat compleet afkoelen.

Bestrooi met nog wat poedersuiker.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tortilla reepjes (Babies Kitchen)
previous
Tortilla reepjes
Dikkertjes
next
Dikkertjes

Add Your Comment