Tropische Sneeuw Cupcake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Cupcake
45 gram boter (ongezout)
120 gram suiker
50 ml zonnebloem olie
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
125 ml kokosmelk
10 Cupcake Vormpjes/Papiertjes
Topping
130 gram boter
1 eetlepel + Extra geraspte kokos
250 gram poedersuiker
3 eetlepels kokosmelk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Tropische Sneeuw Cupcake

Als ik aan Parker vraag zullen we iets gaan bakken, hoop ik altijd voor koekjes, maar gaat zij liever voor de cupcakes. Vroeger bakte ik allerlei soorten cupcakes en tegenwoordig doe ik het veel te weinig. Toen ik het verzoek van mijn dochter kreeg om cupcakes te maken besloot ik kokos cupcakes te bakken. Nou hoor ik je denken, Oh dit wordt geen kerstrecept, maar deze kokos cupcake tover ik juist om naar een cake voor de kerstdagen. Nu we binnen moeten zitten na 17:00 en het buiten gewoon de hele dag (lijkt wel) donker is. Smacht ik juist naar de zon, naar de warmte. Don’t get me wrong vind deze maanden ook iets knus en magisch hebben hoor. Maar na 2 jaar geen vakantie naar de tropen wil ik wat warmte in de vorm van een cupcake. Daarom toverde ik de kokos cupcake om tot een tropische sneeuw cupcake.

Een cupcake die iedereen deze gure dagen even wat warmte met een tropisch gevoel geeft. Leuk als dessert voor het kerstdiner of bij de koffie voor het ‘eet-feest’ gaat beginnen.

 

Andere lekkere cupcake recepten voor de kerst zijn ook:

 


Heb je al het feestdagen koekjes ebook gedownload? Een gratis ebook vol met Kerst koekjes recepten, inclusief 3 no-bake boekjes. Download het ebook nu en ga lekker bakken: klik hier.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vul het cupcake bakblik met cupcake vormpjes. |

2
Done

In een kom mix de boter met de suiker. Tot een kruimige, natte zand substantie. | Mix de olie, het ei en vanille door de suiker. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. | Voeg de bloem en de kokosmelk toe aan het beslag en mix alles tot een glad beslag. | Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. | Bak de cupcakes 20-22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cupcakes klaar zijn. Komt de prikker droog eruit is deze klaar. | Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten in het bakblik afkoelen. | Laat de cupcakes vervolgens op een rooster compleet afkoelen.

4
Done

Frosting

Mix de boter zacht. | Voeg de poedersuiker, 1 eetlepel geraspte kokos en kokosmelk toe en mix alles tot een gladde frosting. | Proef of je eventueel zoeter wilt (meer poedersuiker). | Versier de afgekoelde cupcakes met een laag frosting en dip deze vervolgens in nog wat kokos rasp. | Serveer of bewaar in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Cranberry Amandel Granola - Kidshoekje.nl
previous
Cranberry Amandel Granola
Naamkaart Koekjes voor het Kerstdiner - Kidshoekje.nl
next
Naamkaart Koekjes voor het Kerstdiner

Add Your Comment