Cupcake |
|
45 gram boter (ongezout) | |
120 gram suiker | |
50 ml zonnebloem olie | |
1 ei | |
1/2 theelepel vanille extract | |
150 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
125 ml kokosmelk | |
10 Cupcake Vormpjes/Papiertjes | |
Topping |
|
130 gram boter | |
1 eetlepel + Extra geraspte kokos | |
250 gram poedersuiker | |
3 eetlepels kokosmelk |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Als ik aan Parker vraag zullen we iets gaan bakken, hoop ik altijd voor koekjes, maar gaat zij liever voor de cupcakes. Vroeger bakte ik allerlei soorten cupcakes en tegenwoordig doe ik het veel te weinig. Toen ik het verzoek van mijn dochter kreeg om cupcakes te maken besloot ik kokos cupcakes te bakken. Nou hoor ik je denken, Oh dit wordt geen kerstrecept, maar deze kokos cupcake tover ik juist om naar een cake voor de kerstdagen. Nu we binnen moeten zitten na 17:00 en het buiten gewoon de hele dag (lijkt wel) donker is. Smacht ik juist naar de zon, naar de warmte. Don’t get me wrong vind deze maanden ook iets knus en magisch hebben hoor. Maar na 2 jaar geen vakantie naar de tropen wil ik wat warmte in de vorm van een cupcake. Daarom toverde ik de kokos cupcake om tot een tropische sneeuw cupcake.
Een cupcake die iedereen deze gure dagen even wat warmte met een tropisch gevoel geeft. Leuk als dessert voor het kerstdiner of bij de koffie voor het ‘eet-feest’ gaat beginnen.
Andere lekkere cupcake recepten voor de kerst zijn ook:
Heb je al het feestdagen koekjes ebook gedownload? Een gratis ebook vol met Kerst koekjes recepten, inclusief 3 no-bake boekjes. Download het ebook nu en ga lekker bakken: klik hier.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vul het cupcake bakblik met cupcake vormpjes. | |
2
Done
|
In een kom mix de boter met de suiker. Tot een kruimige, natte zand substantie. | Mix de olie, het ei en vanille door de suiker. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. | Voeg de bloem en de kokosmelk toe aan het beslag en mix alles tot een glad beslag. | Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 vol. | Bak de cupcakes 20-22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cupcakes klaar zijn. Komt de prikker droog eruit is deze klaar. | Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten in het bakblik afkoelen. | Laat de cupcakes vervolgens op een rooster compleet afkoelen. |
4
Done
|
FrostingMix de boter zacht. | Voeg de poedersuiker, 1 eetlepel geraspte kokos en kokosmelk toe en mix alles tot een gladde frosting. | Proef of je eventueel zoeter wilt (meer poedersuiker). | Versier de afgekoelde cupcakes met een laag frosting en dip deze vervolgens in nog wat kokos rasp. | Serveer of bewaar in de koelkast. |