
125 gram + extra bloem | |
75 gram ongezouten boter (kamer temperatuur) | |
60 gram suiker | |
2 eetlepels melk (plantaardig) | |
In huis |
|
vershoudfolie | |
bakpapier + bakplaat | |
deegroller | |
uitsteker naar keuze. | |
decoratiestiften: Groen, Rood en Bruin |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vandaag start Kidshoekje’s 12 dagen kerstkoekjes! Via sociale media tellen we af naar kerstavond met heerlijke koekjesrecepten. Dit idee introduceerde ik vorig jaar, en nu is het terug met nieuwe recepten. Naast de recepten op de blog en in het gratis ebook, beginnen we deze reeks met iets speciaals: Naamkaart Koekjes voor het kerstdiner.
Het idee voor deze koekjes kwam ik tegen in het magazine van de Engelse supermarkt Tesco. Het concept sprak me meteen aan: vervang de traditionele naamkaartjes door eetbare koekjes met de namen van je gasten. Een duurzame én smakelijke oplossing! Bovendien staan deze koekjes prachtig op tafel. Voor het recept gebruik ik mijn favoriete suikerkoekjesbasis, die ik hieronder met jullie deel.
Heb je al het gratis feestdagenkoekjes-ebook gedownload? Dit ebook zit boordevol feestelijke koekjesrecepten, inclusief drie no-bake opties. Download het nu en bak er op los: klik hier.
Kan ik het recept aanpassen voor speciale diëten?
Absoluut! Je kunt bijvoorbeeld glutenvrije bloem gebruiken of plantaardige boter voor een veganistische variant.
Hoe lang blijven de koekjes houdbaar?
Bewaar de koekjes luchtdicht; ze blijven tot een week vers.
Heb je tips voor het decoreren van de koekjes?
Gebruik decoratiestiften die je gewoon bij de bakspullen in de supermarkt vindt. Eventueel kun je ook glazuur maken. Gebruik dan een fijne spuitmond voor het glazuur en laat je creativiteit de vrije loop.
Kan ik de koekjes vooraf maken?
Ja, het deeg kun je 1-2 dagen van tevoren bereiden. Je kunt de koekjes ook afbakken en later decoreren.
1
Done
|
Mix de boter zacht in een grote kom met een mixer of een keukenmachine. | Voeg de suiker toe en mix deze er doorheen. | Voeg de bloem en de melk toe en mix alles tot een glad en samenhangend deeg. | Kneed het deeg nog kort met bebloemde handen en rol het vervolgens als een worst in de vershoudfolie. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. (Eventueel kun je het deeg ook invriezen). |
2
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
3
Done
|
Maak je werkblad schoon en strooi er vervolgens wat bloem op. | Rol de deegroller door de bloem. | Rol het koekjes deeg tot een dikte van 5 mm. | Steek de koekjes uit het deeg voor de naamkaartjes. | Leg de koekjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er wel ruimte tussen de koekjes zit. | |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Hou de oven goed in de gaten, elke oven is immers anders. | Laat de koekjes compleet afkoelen. | |
5
Done
|
DecorerenDecoreer de koekjes met in het midden de naam die aan het kerstdiner mogen schuiven. |