Directions
Tzatziki
Eet je Grieks, dan hoort de heerlijke Griekse yoghurt saus Tzatziki er absoluut bij geserveerd te worden. Kant-en-klaar uit de supermarkt vind ik persoonlijk niet zo lekker, althans heb nog niet één gevonden waarbij ik dat had. Thuis zelf maken is dus de oplossing.
Ik ben niet Grieks en dus heb ik geen familie recept of Griekse basis voor dit recept.
Tzatziki wordt in Griekenland ook wel als bijgerecht gezien en bestaat uit Griekse yoghurt, knoflook, komkommer (geraspt) en olijfolie. Als je een beetje het internet struint, kom je er achter dat veel al iedereen er allerlei soorten kruiden of ingrediënten aan toevoegen zoals citroensap, azijn, dille en munt. Mijn recept vind je hier onder, maar heb jij nou de ultieme tip, laat het vooral weten in een reactie.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Rasp de komkommer. | Doe de komkommer in een zeef boven een bakje. Laat dit even staan en druk regelmatig aan met een lepel om zoveel mogelijk vocht eruit te laten gaan. |
2
Done
|
Pel en hak de knoflook heel fijn (of gebruik knoflookpers). | Was de dille en haal de naaldjes eraf. | |
3
Done
|
In een kom meng de yoghurt, citroensap, honing, dille, knoflook, peper, zout en komkommer goed door elkaar. | Bewaar in de koelkast. |