55 gram plantaardige boter (ongezout) | |
60 gram licht bruine suiker | |
20 gram suiker | |
1 theelepel vanille extract | |
1 eetlepel plantaardige melk | |
100 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
100 gram vegan chocolade |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
[Ontvangen] Een van de dingen waar ik op eens echt zin in kan hebben zijn Chocolate Chip Cookies. Het zijn mijn favoriete koekjes (als ze zelf gemaakt zijn, en heel soms uit de winkel) en ik heb altijd wel wat deeg in de vriezer. Uiteraard niet altijd, want ik had zin in chocolate chip cookies en geen deeg meer. Omdat ik net de nieuwe Vegan repen van Hands off My Chocolate had ontvangen, besloot ik Vegan koekjes te maken. Ik krijg namelijk best wel vaak het bezoek voor recepten vanwege bepaalde allergieën. Zoals zonder ei! Met deze nieuwe vegan chocolade repen kon ik dus mooi aan de slag en door een dom foutje werden het Vegan Extra Chocolate Chip Cookies.
Nu hoor ik je denken ‘vertel vertel’. Ik dacht leuk zo’n mooi rondje van ‘Hands Off My Chocolate’ op de cookies te doen om het af te maken. Maar ik was gewoon niet aan het nadenken (waarschijnlijk waren de kids in de keuken) en ik deed ze al op de warme koekjes. Chocolade op warme koekjes, dat smelt uiteraard. De koekjes kregen een extra chocolade laagje bovenop. Helemaal niet erg. Extra lekker juist! Vandaar de Extra in de naam.
Voor de chocolate chip cookies gebruikte ik de Vegan Seriously Dark reep. Persoonlijk vind ik pure chocolade altijd erg lekker in koekjes, maar uiteraard kun je ook voor de andere twee repen kiezen. Kies je voor de Caramel Seasalt, dan zou ik zelfs nog wat extra zout boven op strooien om het extra salty te maken.
De nieuwe repen vind ik overigens echt lekker. Niets te merken dat ze anders zijn, omdat ze Vegan zijn. Wat voor iemand met een lactose intolerantie, die daar niet altijd aan toe wil geven, erg fijn is! Maandag deel ik nog een lekkere recept met de Oat Cookies & Caramel reep. Hou de website in de gaten.
Maak je dit recept of heb je vragen? Laat het voor al aan ons weten door een reactie hieronder te plaatsen.
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Hak 70 gram van de chocolade fijn. |
2
Done
|
Mix de boter zacht en voeg de suiker toe. | Mix met een handmixer tot het luchtig is. | Voeg de melk en de vanille toe en mix erdoorheen. | |
3
Done
|
In een kom zeef de bloem, maïzena, bakpoeder en 1/4 theelepel zout. Het zeven is belangrijk vanwege de maïzena omdat deze anders snel gaat klonten. | Mix de bloem door het botelbeslag. | Voeg de chocolade toe en vouw die door het beslag met een spatel. | |
4
Done
|
Rol ongeveer 8 - 10 koekjes ballen en leg deze op de bakplaat. Hou wel ruimte tussen de koekjes. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten tot de randen goudbruin beginnen te worden. | Haal de bakplaat uit de oven en leg op elk koekje een stukje chocolade. Laat deze smelten. | Als de chocolade is gesmolten smeer het iets over de bovenkant van het koekje. | Als de koekjes bijna helemaal zijn afgekoeld kun je er nog een stukje ter decoratie op leggen en de koekjes even in de koelkast zetten zodat de chocolade topping echt hard wordt! |