Vegetarische Burrito Bowl

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Gegrilde Groente
400 gram Zoete Aardappel
1 Courgette
1 Paprika
2 etlp Olie
Tempeh
400 gram tempeh
3 etlp taco kruidenmix
1 etlp olijfolie
400 ml water
1, 5 Etlp Tomatenpuree
snufje zout
Sides
200 gram rijst
150 gram mais (blik)
salsa saus
crème fraîche
geraspte kaas
nacho chips

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch

Directions

Vegetarische Burrito Bowl

Wij proberen bewuster te eten. Mijn man nog meer dan ik zelf, maar ik vind het prima. We eten vaker vegetarisch en soms zelfs vegan. Niet omdat we niet van vlees houden of het “zielig vinden”, maar om bewuster met eten bezig te zijn. We testen wat net zo lekker is en beter voor de wereld. Toch heb ik gezegd ik blijf een goede steak eten. Het experimenteren vind ik juist leuk en dat doe ik nu vooral met tempeh. Zo maakte ik laatst een vegetarische burrito bowl en wat een succes. Waar de sticky tempeh niet door Logan gegeten werd. Ging dit maal de tempeh helemaal op. Het was immers net gehakt.

Voor ons maakte ik een mooie bowl. Logan liet ik zelf kiezen wat hij wou en Parker gaf ik zelfs nog alles apart zodat ze zelf lekker van haar bord kon plukken. Kinderen vinden het heerlijk als zij zelf bepalen wat op hun bord komt. De kans is ook groter dat ze dan alles op eten. Uiteraard had ik bij Logan wel gewoon rijst en tempeh, de rest mocht hij zelf bepalen.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Gegrilde Groente

Schil de zoete aardappels en snij in stukjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in stukjes. | Verdeel de zoete aardappel, courgette en paprika over de bakplaat en hussel met 2 etlp olie. | Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. | Hussel halverwege om. | Groente zijn klaar als zoete aardappel zacht is.

3
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
Done

Tempeh

Verkruimel de tempeh klein. | Verhit een koekenpan op het fornuis met 1 etlp olijfolie en rul de tempeh hierin met de Taco kruiden 2 minuten. | Voeg de tomatenpuree en 400 ml water toe. | Roer alles goed door elkaar en laat dit 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.| Als het water te snel opgenomen is, voeg dan nog een scheutje water toe zodat het wel een smeuïg sausje heeft.

5
Done

Bouw je Vegetarische Buritto Bowl op met de rijst, tempeh, gegrilde groente en andere toppings.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

witte chili sin carne | Babies Kitchen
previous
Witte Chili Sin Carne
Courgette pasta met pesto en mozzarella recept | Babies Kitchen
next
Courgette pasta met pesto en mozzarella

Add Your Comment