150 gram doperwten (diepvries) | |
50 gram verse bladspinazie | |
130 gram Bourin knoflook & verse kruiden (plantaardig) | |
150 gram roomkaas | |
2 eieren | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
1/8 theelepel zout | |
1/8 theelepel peper | |
1 eetlepel olijfolie | |
500 ml passata | |
15 - 20 rollen cannelloni | |
100 gram geraspte kaas | |
Inhuis |
|
Spuitzak (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Wil je eens samen het avond diner komen met je kinderen? Maak deze makkelijke vegetarische cannelloni met Boursin uit de oven.
Dat Logan van eten houdt dat wisten we wel. Hij is een echte foodie als zijn moeder en staat open om (zo goed als) alles te proberen. De laatste tijd lijkt hij nog meer focus te hebben op lekker eten. Ik heb het niet over overmatig eten en ongezond eten. Nee gewoon lekker en meestal ook gezond eten. Hierop was mijn reactie uiteraard: Dan is het tijd dat je ook eens zelf leert koken. Grapje natuurlijk want de kleine man is 6 jaar oud, maar uiteraard laat hij zich niet dat twee keer vertellen.
Ik ging op zoek naar een recept waarbij er vrijwel niet op het fornuis hoeft gekookt te worden en ook het snijden tot het minimum is en kwam op een pasta ovenschotel: Vegetarische cannelloni met Boursin.
Voor dit recept hielp deze mama alleen bij het snijden van de spinazie en het vullen van de canneloni (want onze spuitzakken werkte niet mee). De rest heeft mijn kleine man allemaal zelf, onder toeziend oog van mama, gedaan. En trots dat hij was. Daarnaast willen kinderen uiteraard ook hun eigen eten graag eten, wat nog meer een reden is om je kinderen mee te laten koken.
Nu bedenken wat we volgende keer gaan maken!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een grote ovenschaal in met 1 eetlepel olie. | Schenk de passata in de ovenschaal zodat het een gelijke laag is. |
2
Done
|
Doe de doperwten in een vergiet en spoel af met warm water om ze te ontdooien. | Doe de doperwten in een grote kom en pureer ze met een aardappelstamper of een staafmixer. | |
3
Done
|
Was de spinazie en hak deze fijn. | Doe de spinazie bij de doperwten samen met de boursin, roomkaas, knoflookpoeder, ei, zout en peper. | Roer de vulling goed door. | Doe de vulling eventueel in een spuitzak. |
4
Done
|
Neem een canneloni en spuit de vulling in de canneloni rol helemaal vol. | Leg de gevulde canneloni in de ovenschaal. Ga vervolgens verder met de rest van de canneloni tot de vulling op is. | Leg de canneloni strak tegen elkaar in de ovenschaal. | |
5
Done
|
Verdeel de geraspte kaas over de canneloni. | Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. Zet de laatste 5 minuten eventueel de grill aan. | Haal de ovenschaal uit de oven en serveer direct! |