1 rode ui | |
2 tenen knoflook | |
1 eetlepel paprikapoeder | |
snuf saffraan | |
300 gram paellarijst (of risotto) | |
4 eetlepels tomatenpuree | |
750 ml groentebouillon | |
2 puntpaprika | |
1 courgette | |
80 gram edamame (diepvries) | |
1 citroen | |
Olijfolie | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Recept van Miljuschka
We eten Vegetarische Paella van Miljuschka maar heb er wel nog vis bij gemaakt! Terwijl ik het zei tegen mijn man hoorde ik hoe dubbel dat wel niet klok. Paella daar hoort gewoon vis is, maar de vis die er over het algemeen in gaat, daar zijn mijn huisgenootjes (te verstaan man en kinderen beetje wisselend) niet zo van. De vegetarische paella uit het Miljuschka magazine sprak mij daarom direct aan. Al had ik wel weer sterk de vraag, wat het dan nog met Paella te maken had, maar lekker zou het zijn. En toen besloot ik dus nog witvis uit de oven erbij te maken. Iets wat ik wel vaker bij bijvoorbeeld risotto ook erbij maak. Maar uiteraard wel dubbelzinnig. Daarom heb ik het ook niet toegevoegd aan het onderstaande recept.
Zoals ik al vermelde komt het recept uit Miljuschka magazine no 1. Een limited edition magazine van Miljuschka Witzenhausen, een vrouw die ik echt wel bewonder. Miljuschka is een en al eten. Ze houdt er van en als zij praat over eten, dan straalt de passie er van af. En dat is dan wat je ziet op TV of de socials. Ik kan mij voorstellen dat je bij een face-to-face gesprek nog meer haar passie voor ingrediënten, eten en vooral cheesecake voelt. Maar niet alleen dat, ze is eindelijk een bekende vrouw die laat zien dat eten mag en kan. Ze zet eten en ingrediënten op een andere manier in beeld. Of wel ik ben fan! Vooral van haar reisprogramma’s, die in Japan deden mij alleen maar meer verlangen weer terug te gaan.
Ik wist dus ook dat ik direct haar magazine wou en inderdaad er staan tal van makkelijke, toegankelijke en lekkere recepten in. Inmiddels heb ik magazine 2 al ge pre-orderd (klik hier). Gezien het magazine een limited edition heb ik getwijfeld of ik wel dit recept zou delen. Maar met deze eervolle vermelding en omdat ik echt alleen dit recept wil delen omdat mijn kinderen het zo lekker vinden, besloot ik het wel te doen. Mocht ik bericht krijgen of ik het er af wil halen, zal ik dat uiteraard doen.
Klik hier om ook het tweede magazine van Miljuschka te bestellen.
Dit is overigens niet gesponsored, ik ben gewoon fan van het magazine vol met lekkere recepten en zonder de ene na de andere advertentie!
1
Done
|
Verhit 1 eetlepel olie in een diepe hapjespan. | Fruit de ui en de knoflook een paar minuten. | Voeg de paprikapoeder en saffraan toe. Roerbak 1 minuut mee. | Voeg de rijst toe en roer deze 1 minuut mee. |
2
Done
|
Roer de tomatenpuree en de bouillon er doorheen. | Breng het aan de kook en leg vervolgens de paprika en courgette erop. | Leg de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur koken. |
3
Done
|
Indien de Edamame uit de diepvries is, kook deze 5 minuten in een pan met water en giet af. | Voeg de edamame toe aan de paella en laat nog 5 minuten mee koken tot de rijst net gaar is. | Breng op smaak met zout en peper. | Rasp nog wat citroen over de Paella en knijp een halve citroen eroverheen. | Roer alles door er serveer! |